Hlavní obsah

V Rožnově pod Radhoštěm se otevírá betonový skatepark

• Aktualizováno
Novinky, Zdenka Vaníčková

V sobotu 13. srpna se nejen rožnovské mladé generaci splní dlouholetý sen. Od 13 hodin se v nově revitalizovaném areálu v okolí zimního stadionu otevřou v rámci projektu “Po cyklostezce do skateparku v Rožnově pod Radhoštěm” brány zbrusu nového betonového skateparku.

Foto: Filip Slivka

V programu při příležitosti slavnostního otevření skateparku nebudou chybět exhibiční jízdy nebo soutěž o best trik

Článek

Sobotní odpoledne začne slavnostním přestřihnutím pásky v čele s představiteli města Rožnov pod Radhoštěm, které celou akci podporuje, a bude pokračovat programem pro děti i dospělé.

Na své si přijdou milovníci adrenalinu při exhibičních jízdách profi jezdců ze skate a BMX týmů Mystic Construction, Picnic Skateshop a Houseboard Skateshop, kteří patří ke špičce u nás. Divácky velmi atraktivní bude určitě disciplína BestTrick, při které jezdci předvádějí nejlepší trik na libovolné překážce. Milovníci hudby si zase užijí své při koncertu přerovských rock-popových KoWall Company.

Sportovně-rekreační areál Bučiska je novou, postupně rozšiřovanou sportovní i klidovou zónou pro všechny generace. Areál leží příhodně u cyklostezky Bečva a nabízí řadu volnočasových aktivit Rožnovákům i návštěvníkům města.

„Nedávno bylo revitalizované okolí zimního stadionu rozšířeno o odpočinkovou zónu s dětským hřištěm a FitParkem pro seniory a během letních měsíců zde ještě vyroste nové workoutové hřiště,“ líčí budoucnost Ing. Jindřich Žák ze společnosti Komerční domy, která celou oblast provozuje.

Dominantním, nově vybudovaným sportovištěm je betonový skatepark ze zkušené dílny Mystic Contructions, který svou rozlohou a charakterem bude v regionu patřit k unikátům tohoto typu.

„Skatepark může využívat široká veřejnost od amatérských po profesionální jezdce na skateboardech, BMX kolech a in-line bruslích. Streetová a bazénová zóna na sebe krásně navazují a umožňují plynulý průjezd celým skateparkem,“ říká Martin Lucuk z Mystic Contructions. „Geometrie parku vznikala v průběhu minulých let společnou prací s partou aktivních jezdců z Rožnova a okolí,” dodal Žák.

Mimo aktivního využívání volného času připravují partnerské organizace pro úplné nováčky a děti provoz „školky” na skateboardu pod dohledem zkušených jezdců. Nový rožnovský skatepark je také svým charakterem, rozlohou, polohou a kvalitním zpracováním ideální pro pořádání a organizování nejen regionálních, ale také celorepublikových akcí a závodů na vysoké úrovni.

Novinky a akce ve skateparku a okolí můžete sledovat na webových stránkách skateparku nebo jeho facebookovém profilu, ale i na facebookové stránce společnosti Komerční domy.

Projekt "Po cyklostezce do skateparku v Rožnově pod Radhoštěm" byl pořízen za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám