Hlavní obsah

V Račeticích volili nejkrásnější masku

Novinky, Václav Vlasák

Spousta krásných a vtipných masek se sešla v pátek 16. března v Račeticích na Chomutovsku. Slavil se tu první rok činnosti občanského sdružení.

Foto: Václav Vlasák

Nejkrásnější a nejvtipnější maskou se stala maminka s miminkem v kočárku.

Článek

První rok své činnosti se rozhodli oslavit členové občanského sdružení Přátelé Račetic a okolí vesele a s vtipem. Pozvali proto všechny na maškarní oldies party, na které se sešel opravdu velký počet krásných masek a vtipných nápadů. Bylo patrné, že některým tvůrcům dalo jejich převlečení pořádný kus práce. To ocenil to i Petr „Píďan“ Stehlík, který večerem provázel a pouštěl nestárnoucí hity. Přiznal, že počet masek ho opravdu překvapil, i to jak se účastníci hned od začátku dobře bavili. „Za rok rád přijedu znovu,“ ujistil.

V reji masek jste mohli zahlédnou řadu známých postaviček jako například skvělou Červenou Karkulku, kterou kupodivu doprovázel kapitána lodi Concordia, gejšu, piráta, skupinu pravěkých lidí z doby kamenné, mafiány, islámského teroristu... Výčet by to by byl hodně dlouhý. Ovšem nejkrásnější a nejvtipnější maskou se stala sličná maminka s miminkem v kočárku. Během večera se uskutečnily i další soutěže, které přispěly k dobré zábavě.

Kdo se maškarní diskotéky účastnil, jistě za rok přijede určitě znovu. A možná ještě dříve na nějakou akci, kterou pořadatelé připraví. Členové občanského sdružení si totiž dali za cíl nejen ochranu přírody a krajiny jejich regionu, ale i podporu a aktivní pořádání kulturního a sportovního vyžití.

„Informujeme také o dění v obci Račetice, sdružujeme návrhy a podklady k rozvoji obce,“ uvedl k jejich činnosti předseda sdružení Josef Ryšavý a dodal: „Chtěli bychom poděkovat všem, kteří nám pomáhají a podporují nás.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám