Hlavní obsah

V prvních radonových lázních na světě slaví

Novinky, Martina Rychetská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci 13. ročníku prestižní soutěže Velká cena cestovního ruchu získaly Léčebné lázně Jáchymov ocenění za Nejlepší lázeňský a wellness balíček "Týden na horách na vlně UNESCO". Slavnostní vyhlášení vítězů se konalo ve čtvrtek 16. ledna v Brně v rámci veletrhů GO a Regiontour.

Foto: Martina Rychetská

V jáchymovském Saunovém dole Agricola se štolou dostanete například k finské sauně s topidlem v podobě důlního vozíku

Článek

Porota se letos rozhodla v této kategorii udělit pouze jedno ocenění - cenu BVV. „Protože oceněné produkty by měly být pro ostatní inspirací, chceme oceňovat pouze ty výjimečné, které přinášejí nové nápady,“ komentoval výsledky této kategorie Petr Maliňák, ředitel veletrhů cestovního ruchu GO a Regiontour.

„Léčebné lázně Jáchymov jako první radonové lázně na světě nabízí vedle mimořádně účinné léčby minerální radonovou vodou také řadu relaxačních a wellness pobytů, k čemuž poskytuje ideální podmínky bezprostřední blízkost Krušných hor s takřka neomezenými možnostmi pro zimní i letní aktivity. A právě tato symbióza byla základem vítězného projektu s názvem Týden na horách na vlně UNESCO,“ uvedla Dita Poledníčková, projektová manažerka Léčebných lázní Jáchymov a. s., které spolu s Lázněmi Luhačovice, a. s. patří do největší české lázeňské skupiny Spa Resorts.

„Odborná porota ocenila mimo jiné jeho kreativní zaměření na regionální krušnohorskou důlní tematiku – jeho součástí je například upozornění na lázeňské centrum Agricola s unikátním, nově otevřeným Saunovým dolem. Novou přidanou hodnotou zdejšího regionu je zápis Hornické krajiny Krušných hor Erzgebirge/Krušnohoří na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO,” dodala.

Oceněný balíček tak podle porotců velmi dobře reaguje na aktuální situaci v destinaci. „Kombinace brandu UNESCO v rámci montánního regionu s relaxačními procedurami vytváří velmi zajímavý synergický efekt k oslovení klientely k wellnessovým pobytům a rozšíření produktového portfolia,“ uvedli ve ve svém hodnocení.

Reklama

Výběr článků

Načítám