Hlavní obsah

V příbramském D-klubu se chystá ochutnávka jídla budoucnosti

Novinky, Jitka Honischová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ochutnat „jídlo budoucnosti“ boudou mít zájemci možnost 26. října od 18 hodin v příbramském divadelním klubu.

Foto: Lenka Šenková

„Hmyz na talíři“

Článek

Gastronomickým večerem, kdy v hlavní roli půjde o hmyz, provede šéfkuchař Petr Ocknecht. Na vlastní oči uvidíte, jak se připravují například cvrčci na másle, restovaná sarančata, švábi v těstíčku, Zophobas (velký moučný červ) na chilli nebo salát s moučnými červy. Jako dezert bude připravený koláč se sušenými brouky. 

Petr Ocknecht je první kuchař v České republice, který předvádí a učí ve spolupráci s MZLU Brno využívání hmyzu jako potraviny. Studoval v Rakousku, zkušenosti získával na praxích a brigádách v Německu. Pracoval jako kuchař na výletních lodích v cizině, v několika brněnských restauracích působil jako šéfkuchař a absolvoval stáž ve Francii. Dokonce se zabýval i cukrařinou. 

„Hmyzí večer“ je v Déčku velice oblíbený. „Nejenže bývá brzo vyprodáno, ale taky se nám stalo, že jsme přímo na místě museli odmítnout zhruba dalších 20 zájemců, kteří to přišli jen tak zkusit a vůbec je nenapadlo, že musí mít dopředu zakoupenou vstupenku. Úplně největší šok byl, když jsem z hloučku odmítnutých zájemců zaslechla: Tak mi jedem sto kiláků a nic!“ uvedla zástupkyně příbramského divadla Anna Čiperová.

Vstupenky jsou již v prodeji a je nutné si je koupit předem. Počet míst je omezený.

Reklama

Výběr článků

Načítám