Hlavní obsah

V Příbrami se chystá Food Festival

Novinky, Jitka Doubravová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boom gastronomických akcí se po letech dostal i do Příbrami. Ve středočeském městě se skuteční 17. září historicky první Food Festival, do kterého se zapojí restaurace z Příbrami a okolí. Celodenní akce proběhne na Dvořákově nábřeží zvaném také jako Horní Obora.

Foto: Jitka Doubravová
Článek

S festivaly jídla všeho možné druhu se v České republice roztrhl pytel. Každé takovéto akce se zúčastňuje tisíce návštěvníků, avšak v Příbrami se do tohoto roku nic podobného nekonalo. 17. září ovšem přepíše historii.

Dvořákovo nábřeží obsadí od 10 do 18 hodin několik restaurací z Příbramska. Jejich složení bude opravdu pestré. K ochutnání budou pokrmy italské, indické, mexické, americké i české, z kvalitních potravin. Každá restaurace sestaví tříchodové degustační menu, se kterým bude zároveň soutěžit. Všichni návštěvníci se vstupenkou mají právo hlasovat pro nejlepší restauraci, která si na konci dnes převezme cennou trofej.

Bohatý doprovodný program

Připravena nebude jen spousta jídla, ale také bohatý doprovodný program na pódiu a na pěší zóně. Těšit se můžete na kuchařské show s nejznámějšími šéfkuchaři z České republiky, soutěže pro děti jako je poznávání koření po čichu, nebo výroba čokoládových pralinek. Připraveny budou i deky pro piknik v trávě, relaxační zóny, měření tělesných hodnot a mnoho dalšího. A pozor! Možná přijede i Zdeněk Pohlreich.

„Slyšeli jsme, že už několik lidí o uspořádání Food Festivalu v Příbrami přemýšlelo, ale nikdo to nedotáhl do konce. Máme rádi jídlo i nové výzvy, proto jsme si to vzali pod svá křídla, a i na žádosti Příbramáků festival zrealizujeme,” uvedl za organizátory Petr Větrovský

Postupně budou odtajněny restaurace a jejich degustační menu. Chybět na festivalu nebude ani nebude čokoláda, zmrzlina, víno a pivo. Tvrdé alkoholické nápoje se prodávat nebudou. Jde o to, užít si příjemný den plný vynikajícího jídla a pití, se zábavou pro děti i dospělé.

Reklama

Výběr článků

Načítám