Hlavní obsah

V předvečer zlaté neděle zvedla Helena Vondráčková vyprodanou Lucernu ze sedadel

Novinky, Robert Rohál

Notoricky známé hity, ale i písně, které zase až tak často na koncertech neuvádí, nový duet s Davidem Deylem či vánočně laděné skladby zazpívala ve vyprodané Lucerně v sobotu 22. prosince - tedy v předvečer zlaté neděle - Helena Vondráčková.

Foto: Jaroslav Hauer

Helena Vondráčková v pražské Lucerně.

Článek

Za zády měla osvědčený Charlie band s triem vokalistek a hostujícím klavíristou Pavlem Větrovcem, s nimiž připravila tříhodinový koncert. Publikum ocenilo jak písničky, které zpěvačka běžně neuvádí (Miláčku, Ani náhodou, Sblížení, Místy...), tak třeba step, ke kterému se v Lucerně opět vrátila a oslnila. Už v první polovině koncertu zvedla zpěvačka nadšené publikum ze sedadel.

Kromě hlavní hvězdy stanuli na jevišti Lucerny nejen David Deyl nebo italská dvojice Davide Mattiole a Andrea Andrei, aby si s Helenou Vondráčkovu zazpívali, ale také zástupci fan klubu Heloušové. Ti si s ní sice nezazpívali, zato své oblíbené zpěvačce předali obří vánočku.

V hledišti přitom byli nejen fanoušci z Česka a Slovenska, ale přijeli rovněž příznivci a přátelé z Polska a německého Baden-Badenu. Ti všichni se postarali o atmosféru i standing ovation.

"Lucerna byla skutečně natřískaná a v druhé půlce v podstatě pořád vestoje bouřila. Koncert to byl úplně jiný, Helena zpívala jiné písničky než obvykle, měla tam krásné stepovací číslo se stepaři - prý ukázka z televizního Silvestra, pak několik vánočních písní, také nový duet s Deylem Čas dál nech spát, no prostě krása. Bylo pěkné, když Heleně chodili gratulovat na podium... Strašně moc lidí a strašně moc kytek, více jako obvykle," řekla zpěvaččina fanynka Lenka Pospíšilová z Kladna, která na koncert přijela s manželem.

Reklama

Výběr článků

Načítám