Hlavní obsah

V pražském Tapatanu byla zahájena výstava obrazů malířky Věry Hörstové

Novinky, Tereza Zatřepálková

Na pražských Vinohradech byla 14. listopadu zahájena prodejní výstava obrazů Věry Hörstové. Výstava bude k vidění do konce roku a postupně se bude lehce obměňovat.

Foto: Hörstovi

Obrazy Věry Hörstové jsou od 14.11. do konce roku k vidění v Tapatanu na pražských Vinohradech. Výstava se bude v průběhu času lehce obměňovat.

Článek

Tapatan na rohu Budečské a Slezské ulice je především čítárnou a knihkupectvím s dětskou literaturou. Tentokrát byla ale odpolední akce určena pro dospělé. 

Svou výstavu zde 14. listopadu zahájila malířka Věra Hörstová. Autorka představila celou řadu obrazů s přírodní tematikou. Hřejivé barvy stromů a květin jsou příjemné na pohed a také pohladí duši. 

Účastníky vernisáže svým vyprávěním pobavili Ivo Šmoldas a básník Jiří Žáček. K poslechu zahrála pražská kapela Motovidlo, která se hrdě hlásí k tomu, že hraje od Bacha po Vlacha. 

Večerem provázel čítárník a básník Pavel Vrána. Ten také srdečně zve k návštěvě výstavy. „Výstava tu bude k vidění až do konce roku. Některé obrazy se už prodaly, ale paní Hörstová slíbila, že bude při svých návštěvách Prahy výstavu doplňovat, takže přijďte klidně víckrát, uvidíte pokaždé něco trošku jiného,” řekl Vrána.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám