Hlavní obsah

V Praze 10 své brány otevřela nová mateřská umělecká škola

Novinky, Michaela Přibylová

V Praze 10 v Petrovicích byla 1. října otevřena nová soukromá Mateřská umělecká školka MuŠka. Jejího slavnostního otevření se zúčastnila operní pěvkyně Tereza Mátlová i zástupce místostarostky Petrovic Doc. PhDr. Otto Semecký, CSc.

Foto: Michaela Přibylová

Přestřihnutí pásky

Článek

Operní pěvkyně Tereza Mátlová slavnostně přestřihla pásku, a tím otevřela Mateřskou uměleckou školku MuŠka. Školka má unikátní vzdělávací koncept a splňuje nejpřísnější kritéria ministerstva školství. Interiér školky navrhla designérka a výtvarnice Kristina Urbanová a spolu se zakladatelkami vytvořila pro děti nádherné prostředí připomínající sen nebo divadelní scénu, prostředí pro běžné školky tak netypické.  

V MuŠce se dětem dostane maximální péče od zkušených pedagogů. V rámci školky mají děti možnost výuky ve výtvarných, tanečních a hudebních kroužcích, které vedou kvalifikovaní odborníci z daných oborů.

Kromě krásných tříd, které děti využívají jako hernu, má školka nově zařízené místnosti, kde probíhá umělecká výchova. Děti nemusí nikam přejíždět, vše mají ve školce pod jednou střechou. Mají k dispozici tělocvičnu, která je koncipována i jako taneční sál, hudebnu, vybavenou hudebními pomůckami, a výtvarný ateliér.

Školka je pro všechny děti již od 2 let a má kapacitu 30 dětí.  Na slavnostní otevření MuŠky se přišla podívat i Míša Nosková. Společně s Františkem Pytlounem zazpívala písničky z dětského muzikálu Kapka medu pro Verunku, které děti strhly k veselému tanci.  

Školka Muška je svým uměleckým konceptem jedinečná nejen v Praze, ale i v celé České republice. V zahraničí mají školky tohoto typu velký úspěch. Jedna z nich je například při Berlínské filharmonii (Mussikkidergarten Berlin) nebo v New Yorku (Preschool of the Arts).                    

Reklama

Výběr článků

Načítám