Hlavní obsah

V pondělí se do škol v obvodu Ostrava-Jih vrátí tisíce dětí

Novinky, Josef Zajíc

K návratu do mateřských a základních škol se k 25. květnu přihlásili rodiče v nejlidnatějším městském obvodu Ostrava-Jih zhruba 3 600 dětí. Radnice zajistila dezinfekční prostředky, ochranné roušky pro zaměstnance i bezdotykové teploměry.

Foto: Josef Zajíc

Hurá do školy... Ilustrační foto.

Článek

„Předpokládaný počet dětí, které nastoupí do mateřských škol od 25. května, máme nahlášených 1780, což je 57 procent z celkového počtu. K výuce na 1. stupni ZŠ pak 1799 žáků, což představuje 42 procent s celkového počtu žáků na 1. stupni,” uvedla místostarostka Dagmar Hrabovská.

Vzhledem ke složité situaci v uplynulých měsících vedení radnice městské obvodu Ostrava-Jih rozhodlo, že provoz mateřských škol bude zachován i přes léto. Rodiče tak budou mít možnost bez komplikací umisťovat své děti do školek také v průběhu letních prázdnin.

Výjimku představují MŠ B. Dvorského, kde bude provoz částečně přerušen kvůli opravám sociálního zařízení, a MŠ P. Lumumby 25, kde bude realizována výměna šatních bloků a nákladního výtahu. Městský obvod Ostrava-Jih je zřizovatelem 30 mateřských škol a 18 základních škol.

Podle Dagmar Hrabovské jsou již známy výsledky zápisů do 1. ročníků základních škol. Do škol v městském obvodu Ostrava-Jih se pro školní rok 2020/2021 zapsalo 877 budoucích prvňáčků. Pro srovnání: ve školním roce 2019/2020 se zapsalo 869 dětí a v roce 2018/2019 861 dětí.

Od 25. května budou veřejnosti otevřena také hřiště škol. Jejich přehled i provozní dobu najdou zájemci na webu skolynajihu.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám