Hlavní obsah

V Polešovicích vyhlásí vítěze Top víno Slovácka 2019

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvanácté letos probíhá regionální soutěž vín TOP Víno Slovácka, které se mohou zúčastnit vinaři ze Zlínského kraje a přilehlých obcí Blatnice pod svatým Antonínkem a Blatnička.

Foto: Zlínský kraj

Ilustrační foto.

Článek

„V letošním roce se sešlo 132 vzorků vín vyrobených z loňské sklizně a finální hodnocení se uskutečnilo v úterý 6. srpna pod dohledem vedoucího degustace Vojtěcha Masaříka a odborného garanta Jakuba Šebesty. Zlínský kraj podpořil konání soutěže částkou 250 tisíc korun a záštitu nad ní převzali hejtman Jiří Čunek a krajská radní pro životní prostředí a zemědělství Margita Balaštíková,“ informovala krajská tisková mluvčí Adéla Kousalová.

„Tuto soutěž podporujeme, protože významně pomáhá prezentovat výsledky práce a umění našich vinařů a upozorňovat na vysokou kvalitu mladých vín vyrobených v našem regionu. Značka TOP Víno Slovácka si již stačila vybudovat velmi dobré jméno a milovníci vína ji vnímají jako záruku kvality," uvedla radní Margita Balaštíková.

Deseti nejlépe ohodnoceným vínům bude udělen v sobotu 17. srpna v Polešovicích na Uherskohradišťsku při Vinařských slavnostech certifikát a medaile TOP Víno Slovácka 2019. Udělena bude také Cena za kolekci vín.

Účastníci budou mít možnost v rámci bohatého kulturního programu a za zvuku cimbálových muzik ochutnat vína všech soutěžících.

Reklama

Výběr článků

Načítám