Hlavní obsah

V Plzni vznikla ledová zoologická zahrada

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ledové království se proměnil prostor před jedním z plzeňských hotelů. Medvěd, delfín, papoušek, sova, tučňák a mnoho dalších zvířat dělalo radost nejen dětem, ale i dospělým.

Foto: Jan Kaše

Delfín a papoušek

Článek

V sobotu 25. února proběhla v Plzni akce, které dominoval led. I když počasí začíná připomínat spíše jaro, materiálu pro tvoření překrásných ledových soch byl dostatek.

„Ledovou zoo přímo před vašima očima vytesají umělci z Ice Factory… Kromě celé řady propracovaných ledových soch nejrůznějších zvířat se můžete těšit také na ledový bar, soutěže pro děti i bohatý doprovodný program. Ten vyvrcholí v 18 hodin ohňostrojem. Vstup na akci, která začíná v 10 hodin, je zdarma. Výtěžek z vaší konzumace na baru poputuje do plzeňské zoo za živými zvířátky,“ uváděla pozvánka na akci.

Z ledových kvádrů vznikly překrásné výtvory zvířat, mezi nimiž nechyběl zajíc, mrož, medvěd, delfín, papoušek, sova či tučňák. Děti se k nim hrnuly a dotýkaly se jich. Po chvíli však zjistily, že zvířátka hodně studí.

Dospělí zase mohli zajít k ledovému baru a svůj nápoj si vypít u barového stolku. Také z ledu, jak jinak.

Akce přilákala stovky návštěvníků a lze tedy doufat, že se pro zoologickou zahradu podařilo vydělat slušný peněžní obnos.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám