Hlavní obsah

V Plzni proběhne psí den

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Speciální akci pro všechny pejskaře a jejich čtyřnohé miláčky, a nejen pro ně, připravil Úřad městského obvodu Plzeň 3. Ve čtvrtek 9. června proběhne v Plzni v Borském parku akce, při níž si každý milovník pejsků přijde na své.

Foto: archiv ÚMO 3

Psí den bude probíhat ve čtvrtek 9. června od 15.00 do 17.00 hodin v Plzni v Borském parku.

Článek

Psí den bude probíhat ve čtvrtek 9. června od 15.00 do 17.00 hodin v Plzni v Borském parku, kam se sjedou zástupci "psích služeb", veterinář a chybět nebude ani známý milovník psů Zdeněk Srstka z pořadu Chcete mě?.

"Městská policie předvede práci psovodů, prezentovat se zde bude plzeňský útulek, psí salón, hotel i obchod se psími oblečky," informoval starosta centrálního obvodu Jiří Strobach. "Zajímavou službou bude určitě veterinární dozor, který bude zájemcům jejich psy zdarma prohlížet."

Připraven je doprovodný program, v němž si vyberou jak pejskaři, tak lidé, kteří přijdou strávit příjemné odpoledne do parku, aniž by s sebou přivedli svého psího miláčka. Probíhat bude soutěž o nej psa třetího obvodu. Vítěze spolu s představiteli obvodu vybere přítomný Zdeněk Srstka.

"Prostřednictvím této zábavné akce bychom chtěli oslovit především všechny majitele psů. Lidé si stěžují na nepořádek, výkaly na trávnících a dětských pískovištích. To je samozřejmě problém, který neustále řešíme. Ale není to jen o tom, že obvod vše uklidí, začít se musí mnohem dříve – u osvěty, podpory těch slušných a odsouzení těch lhostejných majitelů pejsků. Uklízet po svých psech by měli všichni pejskaři," uvedl místostarosta třetího obvodu Radislav Neubauer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám