Hlavní obsah

V plzeňském centrálním obvodu probíhá Plzeňská senior akademie II

Novinky, Miroslav Knotek

Na základě požadavků účastníků předchozích Plzeňských senior akademií připravila Městská policie Plzeň navazující bezpečnostně preventivní vzdělávací program Plzeňská senior akademie II. Posluchači jsou opět senioři z třetího plzeňského obvodu.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

Akademii slavnostně zahájili místostarostové MO Plzeň 3 David Procházka a Radoslav Škarda spolu se zástupcem velitele Městské policie Plzeň Markem Šilhanem.

Vzdělávací program v souladu s principy univerzity třetího věku nabízí účastníkům soubor sedmi přednášek s bezpečnostní tematikou, která zahrnuje např. problematiku střednědobé koncepce Městské policie Plzeň, problematiku vyhlášek a nařízení města Plzně, trestnou činnost páchanou na seniorech, problematiku extrémismu a terorismu, organizovaného zločinu a zločineckých struktur, psychologii oběti protiprávního jednání a bezpečnost v dopravních prostředcích PMDP.

Do programu jsou dále zahrnuty i exkurse na dispečink PMDP a operačního střediska PČR. Zajímavostí jistě bude i návštěva krytu CO a v rámci Dne pro motoristy si účastníci vyzkoušejí pod dozorem zkušených učitelů autoškoly jízdu zručnosti.  

Ve středu 14. února odpoledne se v zastupitelském sále MO Plzeň 3 sešlo na padesát nových studentů, které přivítali místostarostové plzeňského centrálního obvodu David Procházka a Radoslav Škarda spolu se zástupcem velitele Městské policie Plzeň Markem Šilhanem a metodiky prevence kriminality MP Karlem Zahutem a Andreou Vlčkovou.  

Spolu s Městskou policií Plzeň se na tomto programu podílí Městský obvod Plzeň 3, Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje, Národní centrála proti organizovanému zločinu, Plzeňské městské dopravní podniky, Odbor bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení MmP, psycholog MmP, BESIP Plzeňského kraje, Automotoklub Plzeň.

Reklama

Výběr článků

Načítám