Hlavní obsah

V Plasích se můžete vydat na cestu kolem světa

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kombinace minigolfového hřiště, zoologické zahrady, historie a kultury různých zemí přináší nevšední zážitek pro malé i velké návštěvníky.

Foto: Jan Kaše

Tygří námluvy v zoologické zahradě v Plasích

Článek

I když zoologická zahrada v Plasích na severu Plzeňska nepatří mezi ty rozlehlé, je zajímavě koncipována a dokonale využívá prostoru tak, aby jste mohli absolvovat cestu kolem světa.  

„Můžete si tu zahrát adventure golf, projít se devíti zeměmi všech světových kontinentů a podívat se do několika časových období. Říkáme, že hřiště s osmnácti jamkami je zde ´čtyři v jednom´ - adventure golf, cesta kolem světa, fauna a flóra. Snažíme se, aby ve všech zemích byla fauna a flóra, která tam patří, stavební doplňky pro jednotlivé země a části světa typické, a třeba i stylová hudba odpovídající místním tradicím,” dočteme se na stránkách www.zooplasy.cz.

A pokud nejste příznivci minigolfu, můžete se prostě jen tak procházet a obdivovat Japonsko, starověké Řecko, na pirátské lodi „proplouvat“ Karibikem, vydat se na strašidelný hrad hraběte Draculy v Transylvánii, zavítat do pyramidy a hrobky faraona Tutanchamona a nechybí ani Divoký západ.

Samozřejmě vaši pozornost upoutají především zvířata. Mezi 80 druhy nechybí takové rarity, jako například bílý tygr a bílí lvi.

„U jihoafrických lvů se vzácně vyskytuje leucismus, což je ztráta kožního pigmentu způsobující výrazně světlé až bíle zbarvení kůže a srsti. Bílí lvi žijí ve volné přírodě zcela výjimečně (2016 - zhruba 15 jedinců), v zoologických zahradách je jejich výskyt častější (2016 - zhruba 100 jedinců),” uvádí se na stránkách zoologické zahrady.  

Za zmínku stojí ještě jedna zajímavost – do zoologické zahrady si můžete vzít i svého psa a sledovat tak jeho reakce na zvířata, s kterými se ještě nikdy nesetkal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám