Hlavní obsah

V Petrovicích u Sušice burácely motory

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petrovické hřímání, jak se akce uspořádáná Stolní společností u Luhanů nazývala, proběhlo v sobotu 28. května u místní vodní nádrže.

Foto: Jan Kaše

Terén byl náročný

Článek

Soutěž to nebyla vůbec jednoduchá. Jezdci se na svých motocyklech snažili pokořit kopec, jehož vrchol byl vzdálen sice pouze čtyřicet metrů od startu, ale byl velice strmý a kamenitý.

Závodníci byli rozděleni do dvou kategorií. V první bylo celkem dvanáct soutěžících s motocykly o obsahu motoru od 125 cm³ do 250 cm³. Ve druhé kategorii soutěžilo osmnáct jezdců na motocyklech od 250 cm³ do 500 cm³. Své síly měřili závodníci ve čtyřech kolech.

Petrovické hřímání přilákalo několik stovek návštěvníků, kteří podporovali potleskem výkony jednotlivých jezdců. Bezesporu největší uznání získal od diváků Robert Mayer, který jako jediný dokázal kopec pokořit, a to hned dvakrát - ve třetím a čtvrtém kole. Někteří další jezdci se dokázali hodně přiblížit, ale magickou metu nepřekonali. 

Stolní společnost u Luhanů pořádá v Petrovicích nejrůznější akce. V únoru 2011 například proběhla řezbářská soutěž, ve které celkem 13 umělců muselo během dvou hodin vytvořit ze smrkového dřeva sochu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám