Hlavní obsah

V Pardubickém kraji ocenili práci dobrovolníků

Novinky, Michal Chlumský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den dobrovolnictví 2016 – tak zní název prvního krajského festivalu dobrovolnických aktivit, který proběhl v Chrudimi. Svou činnost zde představila dobrovolnická centra z celého Pardubického kraje. Prostřednictvím her, kvízů a soutěží si každý mohl vyzkoušet a zjistit, co obnáší práce dobrovolníka.

Foto: Stanislav Kolařík
Článek

Den dobrovolnictví pořádal Pardubický kraj, organizačně se na něm podílela Farní charita Chrudim a sdružení neziskových organizací Koalice nevládek Pardubicka. Záštitu nad celým dnem převzal Pavel Šotola, radní Pardubického kraje zodpovědný za sociální péči a neziskový sektor, starosta města Chrudim Petr Řezníček a místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR Miluše Horská. 

Centrální chrudimské náměstí žilo po celý den.

„Program jsme chtěli připravit tak, aby si den užil každý. Ráno patřilo především dětem ze základních škol a hravým úkolům, odpoledne středoškolákům a veřejnosti. Ti si mohli vyzkoušet své znalosti o dobrovolnictví ve speciálním kvízu o ceny. Veřejnosti se zde prezentovalo 34 neziskových organizací, převážně těch, které se zabývají dobrovolnictvím. Na závěr odpoledního programu byla dobrovolnická centra oceněna za rozvoj dobrovolnictví v našem kraji. Věřím, že jsme šlechetnou myšlenku dobrovolnictví opět více rozšířili mezi lidmi a jejich chuť pomáhat druhým poroste. Naše heslo „Dobrovolníci mění svět“ vstoupilo do podvědomí všech zúčastněných,“ zhodnotil den radní Pardubického kraje Pavel Šotola. 

„Příprava Dne dobrovolnictví stála mnoho úsilí, jsme rádi, že se vše vydařilo. Na náměstí zavítalo okolo 500 lidí,“ dodali za organizátory Lukáš Roztočil z Farní charity Chrudim a Jana Machová z Koalice nevládek Pardubicka. 

Oslava dobrovolnictví vyvrcholila večerními koncerty kapel. Dobrovolníkům, jako odměnu za jejich činnost, zahrály skupiny Saxtet, Daydreems z Hlinska, domácí Saint Deprivant, pardubičtí Donrvetr a MC Katty Gyal Kenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám