Hlavní obsah

V ostravském Divadle loutek začalo Léto s pimprlaty

Novinky, Josef Zajíc

Od 17. července do 18. srpna bude alternativní scéna Divadla loutek Ostrava patřit malým dětem, starším dětem a jejich doprovodu.

Foto: Josef Zajíc

Divadlo loutek Ostrava 17.7.2016. Divadlo Bajka z Českého Těšína. Bůh - Marian Mazur

Článek

Léto s pimprlaty zahájila v neděli v 10 hodin prohlídka interaktivní výstavy loutek a scén z inscenaci DLO. Také byla připravena tvůrčí dílna.

V 17 hodin se pak dětem v amfiteátru alternativní scény představila loutková scéna Bajka Těšínského divadla z Českého Těšína. Dětem nabídla hru podle scénáře a v režii Vítězslava Marčíka Noemova archa. Scénografii a loutky vytvořili Vítězslav a Eva Marčíkovi.

Herci Marian Mazur, Jakub Tomoszek, Dorota Gryczová, Wanda Michalkova a Jan Szymanik zahráli dětem hru o potopě světa, o Bohu, který se rozplakal, o hadu a jeho touze po moci. A také o Noemovi a jeho ženě a jejich synech Chamovi, Šémovi a Jefetovi, ale i o nás všech.

„V divadle Bajka děláme během sezóny tři představení. Hrajeme jak v českém, tak v polském jazyce, takže představení je poměrně dost. Jsme v podstatě dvojjazyční herci. O prázdninách budeme dále jezdit po křesťanských festivalech. Zahrajeme v Rožnově pod Radhoštěm, budeme hrát v Bystřici pod Hostýnem, ve Smilovicích a máme i nasmlouvané Slovensko do Staré Lubovni. Budeme vystupovat také v Praze. V nové sezóně připravujeme inscenaci Malého prince v režii Marie Mikové a na scéně Tomáše Zmrzlého. Hudbu napsala Pavla Jonesová,” představil soubor Bajka  Jakub Tomoszek.

Od 18. do 21. července vždy dopoledne od 11 hodin se uskuteční představení pro děti Margaré Margarů - připravily studentky VŠMU Bratislava, v 15 hodin bude následovat prohlídka interaktivní výstavy loutek s dekoracemi z inscenací DLO.

V neděli 24. července v 10 hodin se chystá prohlídka interaktivní výstavy a v 17 hodin představení slovenského divadla z Pezinoku Divadla Piki - RozKrávka aneb Kraví pohádka - vtipně loutkami vyprávěná pohádka o třech kůzlátcích.

Do čtvrtka 28. července bude na repertoáru dopoledne pohádka Jak cvrček ke své písni přišel v podání Evy Balákové a studenta ostravské Janáčkovy konzervatoře Víta Hofmanna. Odpoledne v 15 hodin interaktivní prohlídka.

V neděli 31. července v 17 hodin mohou děti zhlédnout Plechové pohádky v podání Divadla Kordula z Liberce. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám