Hlavní obsah

V ostravské zoologické zahradě se na návštěvníky těší nové stavby

Novinky, Josef Zajíc

V ostravské zoologické zahradě se neustále něco staví, zlepšuje, zkrášluje. Chystají se tu stále lepší podmínky pro zvířata a zároveň se rozšiřují služby pro návštěvníky, kteří se do ZOO během roku přijdou podívat. Loni jich přišlo téměř 435 tisíc.

Foto: Josef Zajíc

Stavby v ZOO Ostrava. Nově budovaný vchod. 5.4.2013

Článek

V současné době se do ostravské zoo vstupuje náhradním vchodem ze zadní části parkoviště. V místě, kde byl hlavní vchod, se teď intenzivně pracuje na novém vstupním areálu. Bude vybudována nejen nová vstupní brána, ale také správní budova, toalety a zooprodejna, kde se budou prodávat upomínkové předměty, suvenýry, pohlednice a podobně.

Stavební ruch nové vstupní brány sousedí přímo s výběhem plameňáků. Ptákům stavební ruch nevadí? "Zdá se, že ne. Plameňáci se ve svém výběhu cítí bezpečně, je to jejich teritorium. Co se děje za tou hranicí, jim tolik nevadí. Naopak, pokud by někdo do jejich prostoru vstoupil, začnou se plašit," vysvětlila Mgr. Šárka Kalousková z oddělení pro kontakt s veřejností ZOO Ostrava.

V ZOO je již vybudováno nové návštěvnické centrum, kde je stylová restaurace a místo pro venkovní posezení. Bude pravděpodobně otevřeno v květnu.

"Nově je postavena voliéra Papua, která bude průchozí, takže návštěvník bude po určitou dobu přímo součástí expozice. Dokončují se práce na jednom z rybníků, kde vznikne expozice Pevninské ostrovy, ve které bude výběh pro vzácné jeleny, jeřáby sibiřské, gibony a lemury," popsala stavební úpravy Šárka Kalousková. "V severní části zoo na bývalých loukách a v lesíku se chystá Safari asijských kopytníků, kde budou k vidění kulani a několik jelenovitých druhů. Safari budou návštěvníci projíždět vláčkem a budou mít možnost pozorovat zvířata jako ve volné přírodě," dodala Kalousková.

Největší a nejnáročnější stavbou v historii ostravské zoo je nový pavilon Evoluce, který vzniká přestavbou bývalého pavilonu vodních ptáků. Svůj nový domov zde najdou šimpanzi, vzácní kočkodani Dianini a další africké druhy. 

Otevírací doba je od 1. dubna do 31. října od 9 do 19 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám