Hlavní obsah

V Ostravě začala modernizace sdružené zastávky tramvají na Náměstí Svatopluka Čecha

Novinky, Josef Zajíc

V Městském obvodu Moravská Ostrava a Přívoz byla v pondělí 4. května zahájena komplexní modernizace sdružených zastávek na Náměstí Svatopluka Čecha, která je poslední zastávkou před Hlavním nádraží Ostrava. Modernizace je financována z dotací EU.

Foto: Josef Zajíc

Modernizace sdružené zastávky Náměstí Sv. Čecha v městském obvodu Moravská Ostrava a Přívoz.

Článek

Stavba je součástí rozsáhlejšího projektu modernizací tramvajových tratí na území města Ostravy, například tratí na ulici Výškovické, Hlučínské, Opavské a dalších, které mají být realizovány do konce roku 2022.

Při modernizaci tratí bude použita zcela nová technologie s prvky snižujícími hlučnost a vibrace, která současně zajišťuje její delší životnost.

Modernizace zastávek na Náměstí Svatopluka Čecha v městském obvodu Moravská Ostrava a Přívoz, která byla zahájena 4. května, má být dokončena 30. června letošního roku. Stavební práce jsou spojeny s omezením městské hromadné dopravy i individuální automobilové dopravy. Do míst dopravního uzlu u Hlavního nádraží Ostrava se cestující dostane jen pomocí náhradní autobusové dopravy.

Podle informací z Dopravního podniku Ostrava a.s. je stavba rozdělena do dvou etap.

1. rekonstrukce tramvajové dráhy a nástupiště - od 4. 5. 2020

2. úpravy silnic a chodníků od 25. 5. 2020

Po dobu stavby bude zajištěn přístup k dotčeným nemovitostem s možným omezením pro individuální dopravu.

„Po dokončení rekonstrukce mohou cestující očekávat nejen zvýšení kvality a komfortu cestování MHD, ale také zklidnění individuální dopravy a snížení negativních vlivů z provozu tramvají na ulici nádražní, což pozitivně ovlivní také kvalitu životních podmínek v této lokalitě. Omlouváme se za komplikace způsobené stavebními pracemi a děkujeme občanům za toleranci k činnosti stavby,” informují účastníci výstavby - stavebník: Dopravní podnik Ostrava a.s. a zhotovitel stavby: STRABAG RAIL a.s.

Další informace o výlukách na linkách tramvají, trolejbusů a autobusů cestující najdou na: www.dpo.cz

Dopravní podnik Ostrava informuje:

Tramvaje již jezdí do Výškovic bez omezení. Od 1. května ostravské tramvaje jezdí po Výškovických mostech bez výluk a omezení. Po dvou letech končí kompletní rekonstrukce tramvajových mostů nad frekventovanou Rudnou ulicí a železniční tratí.

Dopravní podnik Ostrava a Moravskoslezský kraj zahájily kompletní rekonstrukci mostů na ulici Výškovické v dubnu 2018. Projekt stál DPO a.s. téměř 80 milionů korun, přičemž 85 procent nákladů bylo spolufinancováno prostřednictvím Fondu soudržnosti Operačního programu doprava.

Dokončení stavby nových silničních mostů potrvá ještě zhruba do poloviny května. Následně budou mosty kompletně zpřístupněny i pro silniční automobilovou dopravu a nově také pro cyklisty.

„Rekonstrukce Výškovických mostů byla zcela nezbytná. Mosty byly v technicky velmi špatném stavu. Jsem velice rád, že se nám podařilo společně s vedením statutárního města Ostravy a DPO a.s. najít řešení, které v tomto úseku umožní bezproblémový silniční i tramvajový provoz,” řekl náměstek hejtmana Jaroslav Kania.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám