Hlavní obsah

V Ostravě začal Krajský slet Moravskoslezské a Beskydské sokolské župy

Novinky, Josef Zajíc

V sobotu 2. června 2018 byl v Ostravě zahájen Krajský slet Moravskoslezské a Beskydské sokolské župy. Akce se koná ve znamení společných oslav 100. výročí vzniku Československa a konání XVI. všesokolského sletu.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 2.6.2018 Krajský sokolský slet. Masarykovo náměstí. Skladba dorostenek Siluety.

Článek

Krajský slet žup byl slavnostně zahájen v 10 hodin  průvodem od Čapkovy sokolovny. Průvod prošel okolo Nové Radnice, po ulici 30. dubna pokračoval po Přívozské ulici okolo Husova sadu, po Poštovní ulici na Masarykovo náměstí v centru Ostravy.

V sobotu na Masarykově náměstí se od 15,00 hodin prezentovalo  devatenáct sportovních, tanečních, baletních a akrobatických skupin, které postupně předvedly divákům své umění. Sletové skladby předvedli jako pozvánku na nedělní vystoupení Méďové a jejich rodiče, další skladba se jmenovala V peřině, kterou předvedly děti, pak diváci viděli část skladby Siluety a také skladbu žen s názvem Ženobraní. O prezentaci těchto sokolských vystoupení  se postaraly cvičenky z Nové Bělé.

Diváci v průběhu prezentace činnosti sokola viděli, mažoretky, gymnastky, taneční skupiny, skupiny akrobatického tance, ale také se předvedli sportovci ze zápasnického oddílu ze Sokola Vítkovice.

V 17,00 hodin odpoledne začal kulturní program. Nejprve se představila ostravská folková kapela  Sousedi, kterou v 18,00 hodin následovala mladá rocková kapela THE NOW  ze Slovenska a odpoledne uzavřel v 19,00 hodin Petr Bende se svou kapelou Band. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám