Hlavní obsah

V Ostravě se konal unikátní halový orientační běh

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na bronzovou neděli 7. prosince uspořádal aktivní sportovní oddíl lepus.cz-Lidé v pohybu, spolu s Městským svazem orientačních sportů Ostrava, unikátní orientační běh v hale. Závod se konal v ostravském památkově chráněném komplexu Trojhalí Karolína a v okolí obchodního centra FORUM Nová Karolina.

Foto: Josef Zajíc

Orientační běh v Trojhalí a okolí. Ostrava 7.12.2014: Karel Beneš z Havířova razí " krmelec".

Článek

Nezvyklé prostředí TROJHALÍ Karolína je unikátní lokalita v Ostravě i v celé střední Evropě tvořená dvěmi rekontruovanými budovami: "Ústředna - sportoviště" a  " Dvojhalí - kryté náměstí ".

Shromaždiště závodníků z Ostravy, Moravskoslezského kraje a Polska, kterých bylo více něž 101, bylo v jedné z budov naproti obchodního a zábavního centra FORUM Nová Karolina.

Účastníci, rozděleni do osmi kategoriri, běhali nejprve na mapě pro orentační běh v měřítku 1:3000 a do druhé kola se přesunuli na první halový orientační běh, který se běžel v dvojhalí. 

V hale závodníky čekal prostor ztížený postavenými umělými překážkami, ploty,  dřevěnými kontrukcemi a mezitím bylo 15 kontrolních elektronických bodů, které závodníci museli v co největší rychlosti proběhnou v daném pořadí. Pak vyběhli do třetího okruhu opět do okolí Trojhalí a obchodního střediska.

Akce se pořadatelům vydařila. Účastníci byli spokojeni. Nejlepší si odváželi vítězné poháry a velmi pěkné ceny. Závod byl organizován v rámci  Projektu OSTRAVA !!! Evropské město sportu 2014.

V jednotlivých kategoriích zvítězili: A (Nejnáročnější trať) D- ženy: Jana Vývodová - Sportovní klub orientačního běhu Ostrava - 26:11, AH (muži) Roman Zbranek - Šumperk -. 19:20, BD: Monika Mizerová - Třinec - 31:07, BH: Zbyněk Stibor- Vrbno- 27:09, CD: Eliška Švidrnochová- SKOB Ostrava- 38:46, CH: Richard Novák - Baník Ostrava - 42:32.

Další nabídka závodu v orientačním běhu i pro veřejnost je v sobotu 20. prosince. Sraz účastníků je v Lesní škole Ostravských městských lesů a zeleně v Bělském lese dopoledne. Prezence od 8,45 do 9,45 hodin. Start v 10:00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám