Hlavní obsah

V Ostravě se chystá nové tramvajové spojení mezi Hrabůvkou a Výškovicemi

Novinky, Josef Zajíc

V městském obvodu Ostrava-Jih, na Rodinné ulici pod Mostem Mládeže se chystá nová zastávka a současně nová tramvajová linka, která propojí Ostravu-Hrabůvku a Ostravu-Výškovice. Od 31. srpna zde bude jezdit tramvaj č. 15.

Foto: Josef Zajíc

Nová tramvajová linka v Ostravě Hrabůvce pod Mostem Mládeže. Ostrava Dubina - Ostrava Výškovice. Od 31. srpna 2014.

Článek

U příležitosti stavby propojení ulic Pavlovova s ulicí Místeckou bylo v místě ulice Rodinné vybudováno i kolejové propojení.

Stávající tratě linek 6 a 11, které mají zastávky Most Mládeže a kpt. Vajdy, zůstávají beze změny. Nově je vybudováno kolejové propojení a nová zastávka. Bude zde jezdit tramvaj č. 15, která propojí sídliště Dubina a Bělský les se sídlištěm ve Výškovicích. Zavedením nové linky, která vyjede 31. srpna, se zlepší obslužnost pro obyvatele městského obvodu Ostrava-Jih.

„Náklady na stavbu kolejového propojení budou hrazeny částečně ze zdrojů Programu švýcarsko-české spolupráce (85 procent uznatelných nákladů, což je zhruba 20,3 miliónu korun) a částečně ze zdrojů statutárního města Ostrava (15 procent uznatelných nákladů, zhruba 3,5 miliónu korun),” informoval Ing. Miroslav Albrecht, tiskový mluvčí Dopravního podniku Ostrava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám