Hlavní obsah

V Ostravě pokračovala školní liga horských kol 

Novinky, Josef Zajíc

Školní liga horských kol 2011 pokračovala ve čtvrtek 26. května - záštitu nad touto dlouhodobou soutěží převzal Mistr světa 2011 v cyklokrosu Zdeněk Štybar.

Foto: Josef Zajíc

Start závodu mládeže a v druhé řadě nejmladších dětí. 26.května 2011

Článek

Do soutěže v průběhu tří kol již zasáhli žáci 23 základních škol a 13 středních škol z Ostravy a okolí. Závody se konají vždy pravidelně ve čtvrtek od počátku května do posledního čtvrtka v červnu. Ve čtvrtek 26. května se konalo čtvrté kolo. V průměru se jednotlivých závodů zúčastňuje 100 až 150 dětí, mládeže a dospělých.

Před čtvrtým kolem  vede v soutěži družstev základních škol ZŠ Srbská z Výškovic před ZŠ Bíloveckou a žáky Sportovního gymnázia ve Výškovicích. Středním školám dominují studenti Wichterlova gymnázia. Na druhém místě v současné době je SOŠ AVE ART následovaná na třetím místě SOŠ Dopravní. Velké finále bude u příležitosti tradičních závodů OSTRAVSKÝ CHACHAR 30. července.

Po závodech mládeže uspořádali pořadatelé pod vedením Martina Šímy ze sportovního sdružení Maxcursor již druhé kolo Ostravské MTB ligy. Závody pro dospělé od 18 let jsou rozděleny podle pohlaví a věkových kategorií, ale také podle sportovní vyspělosti. Je vyhlášena kategorie závodníků, kteří jsou registrováni v jednotlivých sportovních oddílech, a kategorie sportovců, kteří si příjdou jen tak zazávodit.

Závody se konají na kraji Bělského lesa u restaurace Dakota v areálu bývalých vojenských kasáren. Jeden okruh, velmi dobře technicky postavený, měřil 1400 metrů. Nejmladší jeli jeden okruh a nejstarší studenti a dospělí museli kolo absolvovat pětkrát. Po jednotlivých závodech pořadatelé vyhlásili výsledky nejlepších, kteří pak obdrželi drobné ceny.

Podrobnosti zjistíte na: www.skolniliga.estranky.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám