Hlavní obsah

V Ostravě-Nové Bělé se staví nová sportovní hala

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 25. února se sešel starosta městského obvodu Nová Bělá Lumír Bahr se zástupci Magistrátu města Ostravy, s architekty se společnosti Chválek Ateliér a zástupci vítěze veřejné zakázky společnosti Bystroň Group, aby na místě samém podepsali důležité dohody, které jsou nutné k zahájení stavby.

Foto: Josef Zajíc

Úterý 25. února 14,00 hodin. Nová Bělá vedle Pečovatelského domu. Je dohodnuto. Podepsány smlouvy. Starosta Lumír Bahr třetí zprava.

Článek

Stavba byla zahájena 26. února prvními pozemními pracemi a bude ukončena letos v listopadu. Celkové náklady na realizaci stavby sportovní haly činí 49,5 milionu korun.

Městský obvod Nová Bělá na realizaci stavby přispěje 20 miliony korun. Město Ostrava zajistí předfinancování dotace a přidá ze svého rozpočtu zhruba 4 miliony. Dotace z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy bude kolem 26 milionů korun. Městský obvod Nová Bělá financoval nad rámec nákladů na výstavbu haly také projektovou dokumentaci za 2,1 milionu korun.

„V Nové Bělé máme výborný oddíl stolního tenisu, který ale letos nemůže v domácím prostředí hrát mistrovské zápasy, protože naše tělocvična nesplňuje potřebné parametry. Stejný problém tíží i naše aktivní sokoly. Jakmile se, většinou v říjnu, zavře venkovní sokolské hřiště, není v Nové Bělé půl roku kde sportovat. Od nové haly si slibujeme oživení sportovní činnosti, zvýšení počtu členů ve stávajících sportovních spolcích a možná i vznik nových klubů,” řekl před předáváním staveniště starosta Nové Bělé Lumír Bahr.

V nové sportovní hale bude univerzální hřiště o rozměrech 30 x 18 metrů, malé hlediště s kapacitou 50 - 100 diváků, skladové prostory. klubovna a sociální zázemí se čtyřmi šatnami. Součástí areálu bude nové parkoviště s 23 místy.

Městský obvod Nová Bělá provedl průzkum možností využití sportovní haly v Nové Bělé. Zájem o využívání prostor ke sportování a tréninkům projevili, v rozsahu až 15 hodin týdně, basketbalisté TJ Sokol Nová Bělá, stolní tenisté, fotbalisté z FK Stará Bělá a Volejbalový spolek Ostrava. Až o osm hodin týdně mají zájem házenkáři SSK Vítkovice, tenisté TJ Sokol Nová Bělá, Okinawa karate - Ostrava, Junák-Český skaut Stará Bělá a florbalový klub z Paskova.

Podle starosty Lumíra Bahra v dopoledních hodinách v hale budou sportovat děti z místní mateřské a základní školy. Odpoledne děti z družiny. Zejména večerní volné časy budou sloužit k rekreačnímu sportování pro širokou veřejnost.

Velikost halového prostoru umožňuje hrát vybrané sporty na profesionální úrovni: basketbal, badminton, volejbal a stolní tenis. Dále bude vhodná pro rekreační tenis, házenou, florbal, futsal a případně další sporty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám