Hlavní obsah

V Ostravě mohou zájemci navštívit radniční věž i Bolt Tower za zvýhodněnou cenu

Novinky, Josef Zajíc

Ostravský informační servis, s.r.o. - OIS a Dolní oblast Vítkovice - DOV vytvořily nový společný projekt Dvě věže, který propojuje dvě nejvyšší ostravské dominanty. Turistům, ale i samotným Ostravanům nabídne možnost rozhlédnout se do okolí z obou věží za zvýhodněnou cenu 200 korun.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 26.4.2017 Dvě Věže za vstupenku. Z Vyhlídková věže Nové radnice, Slezská Ostrava

Článek

Vstupenku bude možné zakoupit v pobočce OIS Věž, ale také v návštěvnickém centru v Dolních Vítkovicích a ve všech dalších pobočkách Ostravského informačního servisu.

„Myšlenka spojit tyto dva významné turistické cíle vzešla při společném setkání s ředitelem OIS Janem Šumberou. Věříme, že ji návštěvníci přivítají s nadšením. Pohled na Ostravu z výšky patří mezi nejlepší turistické zážitky,” uvedl výkonný ředitel Dolních Vítkovic Petr Koudela.

Platnost zakoupené vstupenky začíná 1. května a končí koncem roku 2017. Turisté si tak budou moci návštěvu obou věží dobře rozplánovat.

Vstupné zahrnuje v případě Bolt Tower 100minutovou komentovanou prohlídku, tak zvaného Vysokopecního okruhu A. Návštěvnický okruh je zaměřen na výrobu železa a historických Dolní Vítkovic. Zahrnuje unikátní výjezd skipovým výtahem po trase vsázky vysoké pece a 30minutový adrenalinový zážitek na Bolt Tower. Je to název pro vysokou pec č. 1, kde se dříve tavilo železo a byla vysoká 63,6 metru. Nástavba, jejichž autorem je architekt Josef Pleskot, ční do výšky bez mála 80 metrů.

Výkonný ředitel DOV Petr Koudela dále informoval o nejbližším programu, který se bude konat v sobotu 30. dubna, kdy vyjde tradiční průvod u OC FORUM Nová Karolina po Jantarové stezce až do Dolních Vítkovic k Multifunkční aule Gong, kde kromě programu pro návštěvníky bude také tradiční opékání párků. V pondělí 1. května se uskuteční Den otevřených dveří s velmi zajímavým programem.

„Nejatraktivnější část čeká na návštěvníky a odvážné. Bude to let vrtulníkem nad DOV a okolí. V přípravě již zde vrtulník létal, ale "ostrý start" bude právě 1. května. Cena pro tři pasažéry bude 2100 korun, což činí na jednoho 700 korun. Doba letu se bude pohybovat někde okolo pěti až osmi minut, tedy nebude to půl hodiny, ale také ne pouze dvě minuty,” dodal Petr Koudela.

Vyhlídková věž Nové radnice byla postavena s celým radničním komplexem v roce 1930 a byla zpřístupněna v roce 1933. Shodou okolností byla finálová odlehčená kontrukce věže vyrobena Vítkovickým horním a hutním těžířstvem - v dnešním areálu Dolní oblasti Vítkovice. Možností navštívit na jednu vstupenku obě věže se vlastně kruh uzavírá.

„Návštěva radniční věže je s průvodcem, který vždy fundovaně návštěvníkovi, zvláště pak neostravskému, podrobně vysvětlí, co vidí, na jakou světovou stranu se dívá a odpoví na dotazy z historie Ostravy,” doplnil Jan Šumbera.

Ostravský informační servis provozuje v současné době sedm poboček. Nově zrekonstruovaná byla na konci roku 2016 pobočka Elektra, která sídlí v centru města poblíž radnice městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz, k rekonstrukci se chystá pobočka Přívoz na hlavním nádraží Ostrava a pobočka Svinov u železničního nádraží Ostrava-Svinov.

Další pobočky sídlí: OC FORUM Nová Karolina, Dolní oblast Vítkovice v Multifunkční aule Gong a na Letišti Leoše Janáčka v Mošnově

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám