Hlavní obsah

V Ostravě mohou milovníci běhání sportovat v Komenského sadech

Novinky, Josef Zajíc

Organizátoři běžeckého seriálu Mattoni FreeRun otevřeli za přítomnosti osobností společenského a sportovního života pětikilometrovou trasu v Komenského sadech v Ostravě. Veřejnost si může na přesně změřeném okruhu zaběhat, změřit si čas a porovnat se s jiným běžci na stejné trati v ČR.

Foto: Josef Zajíc

Mattoni FreeRun v Komenského sadech. Ostrava 9.10.2015. První běžci.

Článek

Zástupkyně organizátorů představila sportovní kouče, trenéry pro ostravskou trasu Simonu Kaminskou a Radima Šmiřáka, kteří budou se zájemci na běžeckém okruhu v Komenského sadech spolupracovat.

Akci podpořili osobnosti veřejného, společenského a sportovního života. Zaběhat si přišel primátor města Ostravy Tomáš Macura, starostka městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Petra Bernfeldová, náměstkyně primátora Kateřina Šebestová, Andrea Vojkovská, tisková mluvčí MMO. Akci podpořil svoji účastí také senátor a horolezec Leopold Sulovský a bývalá špičková atletka, běžkyně na 400m Taťana Netoličková - Kocembová, dnes ředitelka CISO.

"Momentálně je připraveno 22 tras a máme cíl jich vytvořit 50 do března příštího roku. V různých městech  a v různých podmínkách je přesně změřeno pět kilometrů. Trasy vedou na bezpečných místech a jsou v mnohých případech osvětlené. Chtěli bychom tímto projektem rozběhat celou Českou republiku," řekl František Dostál, zástupce RunCzech.

Více na: www.freeruns.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám