Hlavní obsah

V Ostravě-Hrabůvce rekonstruují část Horní ulice

Novinky, Josef Zajíc

Od 6. dubna probíhá v Ostravě-Hrabůvce kompletní rekonstrukce vedlejší Horní ulice. Zmíněná trasa je pomocnou komunikací čtyřproudové ulice Horní, která vede od kruhového objezdu v Ostravě-Hrabůvce.

Foto: Josef Zajíc

Rekonstrukce - oprava ulice vedlejší Horní. V době od 6. dubna do 11. května 2020

Článek

Z důvodu opravy této komunikace je od 6. dubna do 11. května uzavřen jeden jízdní pruh ve směru od ulice Antonína Poledníka k ulici Václava Jiříkovského.

Jedná se o dopravní omezení na souběžné Horní ulici, nikoliv tedy na čtyřproudové směrově dělené komunikaci. V uvedeném směru tak dojde k uzavření jednoho jízdního směru a vznikne dočasný jednosměrný provoz.

Investorem opravy části Horní ulice je městský obvod Ostrava-Jih, nicméně na financování části opravy se bude podílet také statutární město Ostrava, a to příspěvkem ve výši 4 milionů korun. Celkové předpokládané náklady jsou ve výši 10 milionů korun.

Rekonstrukci realizují Ostravské komunikace a. s. Podle informací z městského úřadu Ostrava-Jih uvedená akce neřeší celkovou úpravu dopravního prostoru, a tedy ani budování nových parkovacích míst.

Oprava frekventované Moravské ulice v Ostravě-Hrabůvce

V úterý 14. dubna bude zahájena oprava Moravské ulice v Ostravě-Hrabůvce. Investiční akce zaměřená na rekonstrukci vodovodu a kanalizace si v první etapě oprav od 14. dubna do září tohoto roku vyžádá úplnou uzavírku části Moravská ulice, a to v úseku od křižovatky s Českou ulicí po křižovatku s Mozartovou ulicí.

Investorem této akce je statutární město Ostrava. Zhotovitelem společnost STASPO, s. r. o. Rekonstrukce bude provedena otevřeným výkopem v chodníku i vozovce Moravské ulice.

Objízdné trasy jsou stanoveny po místních komunikacích ulic Závodní, Edisonova, eventuálně po ulicích Letecká a Zlepšovatelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám