Hlavní obsah

V Ostravě - Hošťálkovicích slavnostně otevřeli novou hasičskou zbrojnici

Novinky, Josef Zajíc

Za přítomnosti primátora města Ostravy Tomáše Macury, ředitele HZS Moravskoslezského kraje, brigádního generála Vladimíra Vlčka a starosty Městského obvodu Ostrava - Hošťálkovice Jiřího Jurečka byla slavnostně otevřena hasičská zbrojnice v Hošťálkovicích.

Foto: Josef Zajíc

Nová hasičská Zbrojnice v Ostravě - Hošťálkovicích, ulice Výhledy proti základní škole.

Článek

Ke slavnostnímu otevření nové hasičské zbrojnice v Ostravě - Hošťálkovicích se hasiči dostavili za zvuku hasičské dechovky.

V 9.30 občany Hošťálkovic přivítal starosta městského obvodu Jiří Jurečka, který všem, kteří se na stavbě nové hasičské zbrojnice podíleli a vystavěli takový krásný stánek, poděkoval. Otevření se zúčastnil také primátor města Ostravy Tomáš Macura, který vyzvedl důležitost nové hasičské zbrojnice.

" V poslední době město Ostrava splácí dluh hasičům a dá se říci s nadsázkou, že otevíráme jednu hasičskou zbrojnici za druhou. Zrekonruovanou nebo úplně novou. Nedávno jsme otevřeli novou budovu v Michálkovicích a také v Radvanicích. Bude se otevírat hasičská zbrojnice v Pustkovci. Tato nová hasičárna splňuje podmínky nejen pro Sbor dobrovolných hasičů," řekl při slavnostním otevření Tomáš Macura.

Obyvatelé a členy hasičského Sboru dobrovolných hasičů pozdravil také brigádní generál Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Vladimír Vlček. Ještě před slavnostním přestřižením pásky k budově promluvil modlitbou a náledně ji požehnal duchovní otec Libor Botek.

Starosta městského obvodu Ostrava - Hošťálkovice pak odměnil hasiče čestnými uznáním, které obdrželi Karel Pudich, Karel Pavlica, Karel Slischka, Pavel Sýkora, Libor Slischka, Robert Sýkora, Josef Konečný a Jiří Šofer.  Medaili Za příkladnou práci byl vyznamenán Stanislav Kamenár a in memoriam Za mimořídné zásluhy obdržel medaili Pavel Březovský. Medaili převzal jeho syn.

Po přestřižení pásky si obyvatelé prohlédli stavbu a za hasičské dechovky otevření budovy řádně oslavili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám