Hlavní obsah

V Ostravě byly do zkušebního provozu uvedeny inteligentní zastávky městské hromadné dopravy

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na přelomu července a srpna byly v Ostravě do zkušebního provozu uvedeny inteligentní zastávky, které výrazně zlepší službu v oblasti využívání veřejné dopravy na vybraných zastávkách MHD a příměstské veřejné dopravy.

Foto: Josef Zajíc

Inteligentní zastávky MHD. Ostrava 5.8,2015. Ostrava - Hrabůvka, Poliklinika . Tramvaj č. 3,1.

Článek

Jedná se o 17 vytipovaných zastávek, které jsou osazeny 38 panely typu LED a LCD s šesti nebo deseti řádky displeje pro text.

„Panely budou zatím informovat cestující o aktuálních odjezdech podle platného jízdního řádu a v dohledné době, po zprovoznění odbavovacích systémů ve vozidlech MHD, budou tyto informace rozšířené o aktuální příjezdy a odjezdy a další provozní informace pro cestující,” informovala Andrea Vojkovská, tisková mluvčí ostravského magistrátu.

Kromě informačních panelů byly ještě realizovány přípojky elektrického vedení k jednotlivým panelům, dispečerské pracoviště a software pro řídící serverové a dispečerské aplikace.

„Tato aplikace města za zhruba 17 miliónů korun včetně DPH byla realizována s 85procentní finanční podporou z ROP a je jednou ze součástí tzv. Inteligentních dopravních systémů v Ostravě, které byly letos realizovány,” dodala Vojkovská. 

Reklama

Výběr článků

Načítám