Hlavní obsah

V Ostravě bude od neděle uzavřena křižovatka v centru města

Novinky, Josef Zajíc

V centru Ostravy je modernizována jedna z hlavních křižovatek na ulici Českobratrské a Sokolské třídě. Další část její rekonstrukce bude v následujících týdnech spojena s uzávěrou pro individuální dopravu, která bude vedena po značených objízdných trasách a nebude se týkat MHD.

Foto: Josef Zajíc

Rekonstrukce klíčové křižovatky v ostravě

Článek

V termínu od od 30. června do 31. srpna bude uzavřena pro individuální dopravu křižovatka ulic Sokolská třída a ulice Českobratrská. Omezení v dopravě začne od půlnoci ze soboty 29. června na neděli 30. června.

Uzavřen úsek bude od křižovatky s ulicí Přívozskou, včetně příjezdovou komunikací z estakády od Slezské Ostravy. V dalším směru bude uzavřena v úseku od křižovatky se Sokolskou třídou po křižovatku s ulicí Michálkovickou pro veškerou dopravu, včetně sjezdových a výjezdových ramp na ulici Bohumínské. Sokolská třída bude uzavřena ve směru z Mostu Miloše Sýkory od ulice Matiční a ve směru z Ostravy-Přívozu od okružní křižovatky s ulicí 30. dubna.

Městská hromadná doprava:

Hromadné dopravy se úpravy dotknou spíše okrajově, v úseku od křižovatky ulice Českobratrská a Sokolská třída po zastávku Stadion Bazaly. Cestující v termínu od 30. června do 1. září nebudou jezdit trolejbusy (vyjma parciálních), ale autobusy.

Od 30. června do 31. srpna bude obousměrně uzavřena větev křižovatky ulice Českobratrská ve směru na Michálkovice. Odkloněny budou linky č. 104, 108, 111, 112, 113 v obou směrech po ulici Sokolská třída - Bohumínská ulice - Dědičná - Michálkovická s obsluhou všech zastávek na trase (mimo Most Pionýrů, Stadion Bazaly a Jaklovecká).

Další informace: www.dpo.cz

Popisy prováděných oprav:

Vozovka křižovatky dostane nový živičný povrch do žulového dvouřádku s kamennými obrubami - provedení naváže na předchozí rekontrukci Českobratrské ulice z roku 2017 směrem k ulici Nádražní a také na probíhající rekonstrukci estakády ve směru na Most Pionýrů.

Rekonstruovány jsou stávající chodníky, jejichž povrch bude ze zámkové dlažby. Zhotovitel staví parkoviště s 12 místy a chodníkem podél budovy Policie ČR, včetně příjezdové komunikace.

Měněno bude trolejové vedení a upravená světelná signalizace. Rekonstrukce semaforů zahrnuje technickou i softwarovou úpravu stávajícího řadiče, výměnu stožárů a dalších technologických komponentů. Přemístěny budou kamery městského dopravního kamerového systému tak, aby při pohledu na vjezd do křižovatky zabíraly současně kromě vozidel i stav semaforů. Drobné úpravy se dotknou také veřejného osvětlení v křižovatce.

„Projektovou dokumentaci pro změnu stavby zpracovaly společnosti Ostravské komunikace, a. s. a HaskoningDHV Czech Republik, s. r. o. Zhotovitelem je vítěz veřejné zakázky STRABAG a. s. Cena za objednané práce činí 21,4 milionu korun s DPH,” informovala Andrea Vojkovská, tisková mluvčí ostravského magistrátu.

Podrobnosti, objížďky: https://ostrava.cz/cs/o-meste/aktualne/kampane/opravy/dopravni-uzavirtky/aktualni-dopravni-uzavirky//.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám