Hlavní obsah

V Olomouci vystoupí písničkář Jaroslav Hutka

Novinky, Milan Papežík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomoucký rodák Jaroslav Hutka se po delší době vrací koncertovat do svého rodného města. Svůj koncert odehraje 13. května v Kulturním a společenském Centru ArtUm.

Foto: archiv Jaroslava Hutky

Jaroslav Hutka vystoupí v sobotu 13. května ve své rodné Hané

Článek

Jaroslav Hutka měl v Olomouci vystoupit již minulý rok, ale jelikož ho potkala velice radostná životní událost a narodila se mu dcerka Theodora, musel koncert na poslední chvíli zrušit. Nyní se těší, že opět zavítá do svého rodného města, kde tímto koncertem také oslaví své sedmdesáté narozeniny.

Jaroslav Hutka je folkový hudebník, skladatel a písničkář a pravidelně také publikuje své fejetony. Byl zakladatelem a členem folkového sdružení Šafrán. V roce 1977 se zúčastnil III. festivalu druhé kultury na Hrádečku Václava Havla u Trutnova. Stal se signatářem Charty 77.

V říjnu roku 1978 opustil Československo a žil v emigraci v Nizozemsku. Po pádu komunismu se 25. listopadu 1989 vrátil a stejného dne již zpíval na manifestaci Občanského fóra na Letenské pláni. Postupem času se z něho stal kritik české postkomunistické demokracie.

Dnes si vydává svoji tvorbu sám a vystupuje v malých sálech a klubech. Mezi jeho nejznámější písně patří Náměšť nebo Havlíčku, Havle.

Vstupenky na olomoucký koncert jsou k dispozici za 150 Kč v ArtUm Centru a v Infocentru v podloubí radnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám