Hlavní obsah

V Olomouci se letos poprvé rozezní Vánoce v chrámu

Novinky, Lenka Skrzeczková

V Olomouci se letos poprvé bude konat předvánoční slavnostní koncert v katedrále sv. Václava. Akce nese název Vánoce v chrámu. K poslechu budou hrány nejkrásnější duchovní skladby, světové operní melodie a koledy.

Foto: Lenka Skrzeczková
Článek

Předvánoční slavnostní koncert se bude konat 18. prosince 2017 od osmnácti hodin v katedrále sv. Václava v Olomouci. Na koncertu zazní nejkrásnější duchovní skladby, operní árie, koledy a to v podání sólistů olomoucké a ostravské opery. 

V rámci programu vystoupí Lea Vítková, Kateřina Hloušková-Dostálová, Jakub Rousek, Jakub Tolaš, Ženský komorní sbor Kassiopea, Dětský pěvecký sbor Music BoDo. Sbormistryní souboru je Hana Vyroubalová. Na klavír a varhany zahrají Jan Gottwald a Milada Jedličková.

Celá akce probíhá pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Ladislava Oklešťka a prvního náměstka hejtmana Jiřího Zemánka.

„Myslím, že vzhledem k vánoční atmosféře se koncert nemohl konat na lepším místě a že výjimečnou akustiku katedrály jistě ocení nejen hudebníci, ale hlavně jejich posluchači,“ řekl hejtman Oklešťka.

Vstupenky si je možné zakoupit na pokladně Moravského divadla v Olomouci. Cena jedné vstupenky je 150 korun, přičemž senioři mají vstup pouze za sto korun. Děti a mládež do patnácti let mají vstup zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám