Hlavní obsah

V Nymburce již podruhé proběhl předvánoční zahrádkářský trh

Novinky, Jan Řehounek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když v loňském roce uspořádala základní organizace Českého zahrádkářského svazu v Nymburce adventní setkání s předvánočním prodejem, bylo jeho označení Tržíček na místě. Při letošním druhém ročníku, v sobotu 15. prosince, už by se o něm dalo diskutovat. Nezůstalo totiž ani jediné prodejní místo prázdné a už od rána proudily do sálu zahrádkářské moštárny davy lidí.

Foto: Jan Řehounek

Zahrádkářský Tržíček v Nymburce

Článek

Hlavními prodávanými produkty byly, jak jinak před Vánoci a u zahrádkářů, věnečky, svícny či půvabné bramboříky. Velmi zaujaly třpytivé korálkové ozdoby na stromeček, ale i netradiční papírové ozdobičky zhotovené technikou quilling, háčkované, pletené z pedigu…

V nabídce byly výrobky tradičních řemesel – keramické drobnosti, hračky, obrázky, polštářky, ubrusy, tašky a kabelky, ale i svíčky, knihy, oblečení, kosmetika, vína, potravní doplňky a spousta dalších milých dárků.

Zajištěno bylo rovněž občerstvení, od výborných párků až po ovar či zabíjačkovou polévku, ale i dortíky a staročeský štrůdl. Výborná horká čokoláda, kerské limonády, svařené víno či horký mošt pomohly vytvořit iluzi nadcházejících svátků. A o dobrou pohodu se postarala přátelská country skupina.

K přání krásných Vánoc přidali nymburští zahrádkáři i pozvání na další Tržíček, který se bude konat v květnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám