Hlavní obsah

V novém videoklipu je Tereza Kerndlová vyhnána z ráje bez ohledu na presumpci neviny

• Aktualizováno
Novinky, Robert Rohál

Ostříhané vlasy, nahá ve vaně, s liškou v náručí či s hadem kolem krku. Taková je zpěvačka Tereza Kerndlová ve svém novém videoklipu již k druhé písni, kterou odtajnila po písni Přibliž mě blíž z chystaného alba. To by se mělo na tuzemském trhu objevit už na jaře 2018.

Foto: archiv Tereza Kerndlová

Zpěvačka Tereza Kerndlová v novém videoklipu.

Článek

Ve zbrusu novém videoklipu k písni Presumpce neviny se obrazově střídají dvě roviny, ve kterých je zachycena něžnost s jednoduchostí a ve druhém případě temnota s negací. Tyto dvě tváře znázorňují problematiku písně, kterou je nevěra a její odsouzení bez vysvětlení a důkazů. Ta se pak střídá se smířením, že k takové situaci došlo a nemůžeme ji změnit. 

Na začátku videoklipu Tereza utrhne jablko ze stromu, což poukazuje právě na nevěru a pomyslné vyhnání z ráje. Symboliku lidských vlastností pak vyjadřují živá zvířata, která se v klipu několikrát objeví. V luxusním bytě tak můžeme vidět hada, který symbolizuje zradu. Sovu, která je moudrostí a zamyšlením nad situací, nebo také lišku, která značí vypočítavost a faleš. 

„V minulosti jsem se už se zvířaty při nějakém focení setkala, proto vím, že zachytit je, jak si vysníte, není zrovna jednoduché,“ říká Tereza Kerndlová. „Pro mě osobně bylo natáčení s liškou velice zajímavou zkušeností a příležitostí, kterou jen tak nezískáte. Dokonce jsem si ji přes počáteční nervozitu nás obou vzala do náruče, což bylo to pro mě rozhodně velkým zážitkem.“

Část videoklipu, kde je Tereza ve vaně, se natáčela už na konci léta, aby mohla být situována do venkovních prostor. Vůbec poprvé si Tereza nechala ostříhat vlasy jen kvůli natáčení videoklipu, aby docílila jednoduchosti a čistoty, která se k celkovému vizuálu nejvíce hodila.

„Takhle krátké vlasy jsem měla naposledy asi v patnácti,“ vzpomíná zpěvačka. „Bylo to fajn a cítila jsem se dobře, ale myslím, že dlouhé vlasy jsou mi přece jen bližší, takže jsem se pomocí dnešních zázračných metod pár dní po natáčení vrátila opět k tomu, na co jsem zvyklá. Možná se k mikádu ještě někdy vrátím na delší čas.“

Píseň Presumpce neviny (autoři Chris Neal a René Mayer) vyjde na zpěvaččině dalším albu, které je plánované na jaro 2018, přičemž už jenom její audioverze se těší pozitivnímu ohlasu. Nyní se dostalo i na vizuální zpracování (kamera Zdeněk Sopůšek), které se zcela liší od jejích předešlých videoklipů. 

Reklama

Výběr článků

Načítám