Hlavní obsah

V Nové Vsi u Ostravy se konaly rybářské závody

Novinky, Jiří Bárta

V sobotu 8. dubna se konaly na rybnících v Ostravě - Nové Vsi tradiční rybářské závody, které byly i přes poněkud chladnější počasí hojně navštíveny. Závody byly členy místního rybářského spolku výborně zorganizovány.

Foto: Jiří Bárta

Rybářský spolek Pod Bedřiškou v Nové Vsi

Článek

Rybářský spolek Pod Bedřiškou v ostravské čtvrti Nová Ves byl založen v r. 1969 několika hráči místního oddílu české házené, např. dnes 77 letého novoveského rodáka Zdeňka Štěpánka, který již celých 48 let pomáhá v činnosti jeho výboru. Současné tři rybníky Pod Bedřiškou byly zakládajícími členy spolku svépomocně upraveny z původního velkého rybníka a po celé téměř půlstoletí jsou vzorně udržovány a staly se výborně zarybněným revírem, který je hojně vyhledáván milovníky rybaření.

Vlastní závody proběhly dvoukolově od 7 do 13 hodin. Závodníci zaplatili povolenku v ceně 300 korun a každý z nich si mohl dle propozic ponechat uloveného kapříka. Mezi pravidla lovu patří lovení na 1 prut, a to způsobem "položená" nebo "plavená", vnadění na rostlinnou či živočišnou nástrahu je povoleno. Regulérnost dodržování pravidel střežilo několik přísných rozhodčích z řad členů domácího rybářského spolku. Vítězové závodů byli odměněni hodnotnými cenami od tří do deseti tisíc korun.

V Rybářské chatě a ve venkovní zahrádce byly pro závodníky i diváky připraveny tradiční rybí speciality, nechybělo dobré pivo ani něco tvrdšího "na zahřátí", vždyť se lovilo při 5 - 7 stupních Celsia. Několik ulovených kaprů mohli vyhrát účastníci také v tradičním kole štěstí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám