Hlavní obsah

V Nosislavi měli o víkendu vinobraní

Novinky, Jiří Smutný

Ve dnech 9. a 10. září pořádal městys Nosislav tradiční Vinobraní pod hradbami. V sobotu se nejprve konala akce Otevřené sklepy Nosislav 2017, kdy návštěvníci okusili dobré víno v rodinné atmosféře ve sklepích místních vinařů. V neděli se pak milovníci vína sešli u kostela.

Foto: Jiří Smutný

Švarcavan

Článek

Pod hradbami opevněného kostela sv. Jakuba Staršího otevřeli svoje stánky nejen místní vinaři, ale i prodejci trdelníků, grilovaných specialit, bižuterie, ručně vyráběných tašek a dalších předmětů. Svoji výheň zde jako obvykle zažehl umělecký kovář, aby případným zájemcům něco vykoval.

V kulturní části programu zazpívaly početnému obecenstvu mužácké pěvecké sbory Švarcavan z Nosislavi a Šatavan ze Žabčic a domácí ženský pěvecký sbor Švarcavanky.

Pro děti zahráli herci ze spolku Komedianti na káře, svoje umění předvedla skupina historického šermu Dux Moravia z Borkovan a s novou divadelní scénkou se představili ochotníci z místního spolku Hltavan. Na závěr vinobraní zahrála a zazpívala k dobré náladě brněnská cimbálová muzika Ponava.

Reklama

Výběr článků

Načítám