Hlavní obsah

V nemocnici v Blansku proběhl osmý ročník Dne pro děti

Novinky, Marta Bednářová

Blanenská nemocnice v sobotu 2. září uspořádala již osmý ročník Dne pro děti, který se jako každý rok konal přímo v areálu nemocnice. Pro návštěvníky zde byl připraven bohatý doprovodný program a děti se mohly zúčastnit mnoha soutěží.

Foto: Marta Bednářová

Areál nemocnice v Blansku.

Článek

Blanenská nemocnice ve spolupráci s týmem Cvicsnami.cz připravila pro děti a jejich rodiče celodenní akci, která nesla téma Džungle. Po celém nemocničním areálu bylo několik stanovišť, na kterých děti plnily různé zábavné úkoly a soutěže. Každé z těchto míst představovalo zvíře, které můžeme najít v džungli. Mezi nimi byli například slon, opice, had, pavouk, nebo lev.

„Naše stanoviště má představovat pavouka. Z provázku jsme s kamarádkou vyrobily pavučinu, kterou děti musí prolézt. Za splnění úkolu dostanou podpis na kartičku,“ vyjádřila se Petra Daňková, členka týmu Cvicsnami.cz.

Děti, které zvládly splnit všechny úkoly, a získaly tak všechny potřebné podpisy, dostaly za odměnu diplom a balíček sladkostí. „Děti jsou šikovné a úkoly pro ně nejsou obtížné. Přesto je to pro ně zábava a sladká odměna za splnění úkolů je myslím dobrá motivace,“ dodala Petra Daňková.

Součástí Dne pro děti byl i pestrý doprovodný program, ve kterém se návštěvníkům mimo jiné představil mistr světa v biketrialu Vašek Kolář, finalistky soutěže Dívka České republiky 2017 a Divadlo Koráb s pohádkou Princezna na hrášku. „Je to fajn, ocitl jsem se tu víceméně náhodou a myslím, že takový den pro děti by mohl být i u nás v Přerově,“ zhodnotil celou akci Jakub Ludvík.

Letos poprvé se také pořádala velká celodenní soutěž – Nemocnice má talent. Soutěžit mohly děti ve věku 6 – 12 let, přičemž jejich talent posuzovala odborná porota. Poslední dva finalisté soutěže pak porovnaly síly při malbě na obličej. Znázornit měli svého hrdinu, jako malířské plátno jim propůjčili své obličeje starosta města Blansko Ivo Polák a místostarosta Jiří Crha. 

Reklama

Výběr článků

Načítám