Hlavní obsah

V Nemocnici Nový Jičín přišlo v prvním pololetí na svět 392 dětí

Novinky, Lucie Drahošová

Eliška, Tereza, Jakub či Adam, ale i Aurelio nebo Marlen – taková jména dostávali v prvním pololetí novorozenci v porodnici Nemocnice Nový Jičín. Celkem se zde během prvních šesti měsíců tohoto roku narodilo 392 dětí, mezi kterými měla převahu děvčata. Narodilo se totiž 187 chlapců a 205 holčiček.

Článek

Prvním miminkem letošního roku byla v Nemocnici Nový Jičín malá Klára, která přišla na svět 1. ledna v 1 hodinu a 52 minut. Holčička vážila 4650 gramů a měřila 51 centimetrů. Její maminka přijela do novojičínské nemocnice rodit přímo z Nového Jičína, běžně zde ale přijíždějí i maminky z Ostravy, Valašského Meziříčí, Frýdku-Místku či Hranic na Moravě.

Nejplodnějším měsícem byl pak v porodnici Nemocnice Nový Jičín měsíc květen, kdy se narodilo celkem 75 dětí. Celkově během prvního pololetí pomohli zdravotníci na svět 187 chlapcům a 205 děvčátkům, přičemž dvakrát se zde narodila i dvojčata.

„Mezi neoblíbenější jména miminek patřila v prvním pololetí Eliška, Tereza, Julie, Sofie, Jakub, Adam, Jen či Vojtěch. Objevilo se ale i několik neobvyklých jmen jako Aurelio, Valeri, Matteo, Marlen či Ines,“ prozradila Radka Hývnarová, staniční sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Nový Jičín.

Porodnice Nemocnice Nový Jičín se specializuje na diagnostiku vrozených vývojových vad v 1. a 2. trimestru těhotenství. V posledním roce investovala porodnice do modernizace interiéru i nového vybavení, mezi které patří například nová porodní lůžka, monitory dechu, kojicí polštáře či háčkované chobotničky pro novorozence.

Pro ženy před porodem pořádá porodnice předporodní kurzy, a to v Novém Jičíně v centru Mozaika a v Kopřivnici v Baby Clubu Relaxáček. V porodnici funguje systém rooming-in, pro širokou veřejnost je zde k dispozici laktační poradna a novorozenecké oddělení také zapůjčuje maminkám monitory dechu.

Porodnice Nemocnice Nový Jičín také jako jedna z mála umožňuje propuštění do domácí péče po porodu na základě domluvy už po 48 hodinách, a to v případech, kdy šlo o nerizikové těhotenství a dítě i matka jsou po porodu zcela v pořádku.

Reklama

Výběr článků

Načítám