Hlavní obsah

V městském obvodu Ostrava-Pustkovec slavnostně zahájili výstavbu hasičské zbrojnice

Novinky, Josef Zajíc

Ve středu 22. srpna ve 13 hodin se sešli dobrovolní hasiči, jejich přátelé, zástupci hasičů, městského obvodu Ostrava-Pustkovec a Magistrátu města Ostravy, aby rukou společnou poklepali základní kámen výstavby zcela nové budovy hasičské zbrojnice na ulici Hrázka.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 22.8.2018 Zahájení stavby Hasičské zbrojnice v Ostravě - Puskovci. Zleva: starosta S.Pyš, T.Macura, V.Vlček, J.Melena, P.Tichý, M.Kusyn.

Článek

Přítomné přivítal starosta městského obvodu Ostrava-Pustkovec Stanislav Pyš. Naznačil nutnost výstavby nové hasičské zbrojnice, protože původní budova, ve které hasiči sídlí již od roku 1896, je stará více než 140 let. Starosta shrnul historii hasičského sboru a poukázal na dlouhé čekání na novou budovu. Do té staré se téměř nevejdou moderní dopravní prostředky hasičů a už nevyhovují ani samotným hasičům. 

„Jsme rádi, že se staví, že dnes poklepáváme na základní kámen, že v roce 2019 bude zcela nová budova hotová, na kterou čeká více než 150 členů našeho Sboru dobrovolných hasičů, včetně mládeže a malých dětí. Je to pro ně odměna a splněný sen. Vždyť, přiznejme si to, kdo je dnes ochoten v dnešní době, ve svém volném čase pomáhat svým spoluobčanům při požárech, záplavách a jiných kritických situacích?” řekl mimo jiné starosta Stanislav Pyš.

Slavnostní události se zúčastnil i primátor města Ostravy Tomáš Macura. Konstatoval, že Magistrát města Ostravy se dobře stará o své hasiče. 

„Stavba budovy, kterou zde vidíme na vizualizaci, pro dobrovolný hasičský sbor v Pustkovci je již dlouho v hospodářském investičním plánu. Chtěli jsme investovat do pěti budov hasičských sborů v rámci města, nakonec stavíme celkem třináct nových nebo rekonstruujeme stávající. Budoucí budova hasičské zbrojnice v Pustkovci je důležitá, protože se staví zcela nová, moderní. Magistrát města Ostravy investoval kromě do této budovy také do nákupu nového dopravního automobilu,” řekl primátor Tomáš Macura.

Přítomné pozdravil a členům popřál brzkého užití nové hasičské zbrojnice ředitel Krajského ředitelství Záchranného hasičského sboru  Moravskoslezského kraje brigádní generál Ing. Vladimír Vlček, Ph.D. „Myslím si, že si SDH v Pustkovci tuto budovu zaslouží. Je to jedna z nejlepších dobrovolných jednotek, které máme na území města. Je velmi aktivní jak v zásahové oblasti, tak v práci s mládeží. Zabezpečuje nejen hasební obvod Pustkovce, ale také městský obvod Ostrava-Poruba,” uvedl Vladimír Vlček.

V závěru starosta městského obvodu Ostrava-Pustkovec Stanislav Pyš, primátor města Ostravy Tomáš Macura a ředitel záchranného hasičského sboru Moravskoslezského kraje Vladimír Vlček, starosta dobrovolných hasičů Pustkovec Pavel Tichý a Martin Kusyn, velitel zásahové jednotky SDH Pustkovec, poklepali na základní kámen s přáním, ať je stavba dobře, kvalitně postavena co nejdříve.

Název stavby: Ostrava - Pustkovec. Výstavba hasičské zbrojnice. Stavbu realizuje: Stavos Stavba a. s., Projektant: PROJEKTSTUDIO EUCZ, s. r. o., Doba trvání: 8/2018 -11/2019.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám