Hlavní obsah

V Městském obvodě Ostrava - Krásné Pole vyroste krásná sportovní hala

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městský obvod Ostrava - Krásné pole bude mít v roce 2020 novou sportovní halu. Vedle pěkné základní školy, mateřské školy, hřiště s umělým povrchem a velkého fotbalového hřiště se zázemím bude mít také multifunkční sportovní halu, která se již staví a bude stát za fotbalovým hřištěm na Skopčické ulici.

Foto: Josef Zajíc

Stavba nové sportovní haly v Ostravě - Krásném Poli.

Článek

Multifunkční sportovní hala bude mít široké spektrum využití pro halové sporty - florbal, sálovou kopanou, badminton, volejbal, stolní tenis, jógu nebo aerobic. Veřejnosti bude sloužit již v roce 2020.

Její součástí bude hlavní a vedlejší sportovní plocha, tribuna pro diváky, zázemí a sklad. Objekt přijde na 51,9 milionu korun a staví ji společnost Bystroň Group, která vyhrála veřejnou zakázku na realizaci stavby.

Hala se začala stavět v září 2019 a hotová by měla být nejpozději v srpnu příštího roku. Hlavní sportovní plocha bude mít rozměr 42,5 x 22 metrů. Vedlejší sportovní plocha bude o velkosti 14 x 9,5 metrů. Zázemí budou tvořit čtyři šatny, dvoje sociální zařízení, sklad pro sportovní vybavení. Tribuna pojme až 118 sedících, 15 polosedících a zhruba 40 stojících diváků. Projekt počítá s tím, že vznikne 11 parkovacích míst.

"Velkou výhodou pro provoz haly je, že bude vytápěna kogenerační jednotkou, která zásobuje teplem i nedalekou základní a mateřskou školu. Toto zařízení vyrábí elektrickou energii, kterou městský obvod Ostrava - Krásné Pole prodává. Již nyní z ní dosahuje ročního zisku ve výši 250 tisíc korun, a to je v současné době kogenerační jednotka využita na 60 %. Na plnou kapacitu najede až napojením sportovní haly," informovala Andrea Hoffmannová, náměstkyně primátora města Ostravy, která má v gesci školství a sport.

Sportovní hala bude sloužit převážně veřejnosti k rekreačnímu sportování. Dále ji budou využívat ke svým tréninkům florbalový klub FBC Letka Ostrava - Poruba, TJ Sokol Krásné Pole a Turistický oddíl mládeže (TOM) Paprsek Krásné Pole.

"Myšlenka výstavby sportovního zařízení v Krásném Poli je stará několik desetiletí. První projektová dokumentace je z roku 2009, byla však přepracována po vzniku Strategického rozvoje sportu v Ostravě. Staví se podle tohoto upraveného návrhu. Jsem rád, že halu v Krásném Poli budeme po letech konečně mít," řekl starosta Krásného Pole Tomáš Výtisk.

Náklady na stavbu pokryje z 50 % dotace ministerstva školství. O zbylou částku se podělí 25 % město Ostrava a 25 % městský obvod Ostrava - Krásné Pole.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám