Hlavní obsah

V Masarykově onkologickém ústavu v Brně otevřou Kouzelnou zahradu

Novinky, Jiří Smutný

Ve čtvrtek 6. srpna v 15.30 hodin se v Galerii Žlutý kopec v Masarykově onkologickém ústavu v Brně (MOÚ) uskuteční vernisáž výstavy obrázků Kouzelná zahrada.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Kolekci výtvarných děl vytvořily děti z Mateřské školy Milosrdných bratří spolu se svými učitelkami Terezou Procházkovou a Ivou Zatloukalovou. Inspirovala je k tomu četba knížky Jiřího Trnky Zahrada.

Při práci na svých dílech se mohly spolu s chlapci z knížky vypravit za vysokou zeď a prožít dobrodružství se všemi slavnými hrdiny knížky, se zlomyslným kocourem, učenou velrybou i kamenným trpaslíkem. Mohly také zažít sílu společného tvoření, očekávání i zkušenost nového objevování, které společné malování přineslo. Pořadatelé zvou návštěvníky k malému zastavení a sdílení radosti z dětského uměleckého tvoření.

„Mateřská škola Milosrdných bratří byla zřízena Konventem Hospitálského řádu sv. Jana z Boha - Milosrdných bratří v Brně a její činnost byla zahájena 1. září 2014,“ informovala Zuzana Joukalová z MOÚ. „Mateřská škola stojí na křesťanských hodnotách, individuálním přístupu k jednotlivým dětem a jejich potřebám a principu inkluze, tedy rovného přístupu k rozdílnostem mezi námi. Je jednotřídní a její kapacita je patnáct dětí.“

Na vernisáži vystoupí klavíristka Zuzana Matiovská. Výstavu ve druhém patře Švejdova pavilonu bude možné zhlédnout do úterý 1. září.

Reklama

Výběr článků

Načítám