Hlavní obsah

V Litoměřicích proběhla muzejní noc

Novinky, Laura Havlová

V průběhu dvou odpolední a nocí se v severočeských Litoměřicích uskutečnila muzejní noc s bohatým programem pro děti i dospělé.

Foto: Laura Havlová

Kapela Skažená Skarlet na Muzejní noci v Litoměřicích

Článek

Muzejní noc probíhala na třech místech ve městě - v Severočeské galerii výtvarného umění, v Knihovně Karla Hynka Máchy a v Oblastním muzeu.

V pátek byla v pět hodin odpoledne zahájena Muzejní noc bezplatným zpřístupněním Oblastního muzea v Litoměřicích, kde probíhaly hry pro děti a také se zde uskutečnily tři instrumentální koncerty. V pátek byla také prodloužena výpujční doba v Knihovně Karla Hynka Máchy a ani zde nechyběl bohatý program. Jednotícím prvkem bylo téma draci. Na náměstí před knihovnou se konalo rytířské klání, uvnitř byly pro děti připraveny hry a soutěže. Ve 20.00 bylo v knihovně zahájeno promítání dramatu z prostředí afghánského Kábulu Lovec draků.

Také sobota přinesla štedrý program, tentokrát v prostorách Severočeské galerie výtvarného umění. Od 15.00 do 17.00 byla otevřena výtvarná dílna, mezitím Divadlo Ve Tři předvedlo vystoupení Popletené pohádky. V půl sedmé vystoupila místní poprocková kapela Pure Silence a po nich přišla na scénu ska kapela Skažená Skarlet. Po koncertech byla k vidění módní přehlídka studentů Textilní tvorby Fakulty umění a designu univerzity UJEP v Ústí nad Labem. V pozdních večerních hodinách byla také otevřena alternativní expozice ve vysvěceném Jezuitském kostele a muzejní noc byla oficiálne ukončena o půlnoci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám