Hlavní obsah

V létě na Karlštejně koncertuje Mišík, Nejezchleba i Hlas

Novinky, Vladimír Lachout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V létě (12.8.) bude na karlštejnském nádvoří vystupovat legenda československé bigbítové scény Vladimír Mišík a jeho kapela ETC. Nebudou chybět „předkapely“ v podobě Olina Nejezchleby a Kybabu či Tria Ivana Hlase.

Foto: www.vladimirmisik.cz

Vladimír Mišík

Článek

Vladimír Mišík patří mezi uznávané české hudebníky: zpívá, hraje na kytaru, věnuje se skladatelské činnosti. Hity, které nazpíval, již téměř zlidověly a právem je tedy Mišík označován za legendu. Jeho hit z roku 1968 „Sluneční hrob“ zažil díky filmu „Pelíšky“ obrovský comeback a zasáhl veškeré tuzemské generace. Z významných počinů nelze nepřipomenout, že v porevoluční době Vladimír Mišík „předskakoval“ slavným Rolling Stones, a to si je vybral přímo zpěvák Mick Jagger...  

V letošním roce přijíždí Mišík na Karlštejn se svou kapelou ETC již podruhé. Pořadatelé se na základě loňského úspěchu rozhodli akci zopakovat, ačkoliv koncerty podobného žánru se na hradě Karlštejně konají zřídkakdy. Reportáž z hradního koncertu v roce 2010 najdete zde.

Nádvoří hradu se otevře návštěvníkům před osmou hodinou večerní. Prostředí areálu slibuje příjemný komorní zážitek, bezbariérový vstup i vyhrazená místa k sezení pro držitele průkazu ZTP apod. Celá hudební produkce by podle pořadatelů měla přinést návštěvníkům pohodovou atmosféru a téměř 3 hodinovou show na pódiu. Vstupenky jsou již v prodeji on-line, v pokladnách hradu a budou k dostání i na místě. Největší koncert roku 2011 na Karlštejně za podpory Jazz Agency pořádá management Státního hradu Karlštejn.

Reklama

Výběr článků

Načítám