Hlavní obsah

V Krupce slavili diamantovou svatbu i vítali nové občánky

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na krupském městském úřadě se třetí dubnový víkend konaly dvě události, které jsou významnými milníky v životě jednotlivců i města. Radostné chvíle spolu prožili v obřadní síni jak rodiče se svými nejmenšími dětmi, tak také manželé ze zkušenější generace, kteří oslavili 60 let společného života.

Foto: Archiv MěÚ Krupka

Manželé Schönpflugovi na Městském úřadě Krupka

Článek

V Krupce je vítání občánků skutečnou tradicí, která se koná již více než 50 let. Někteří členové krupského komisního Sboru pro občanské záležitosti a rodinu, který vítání občánků organizuje, jsou skutečnými pamětníky těchto krásných okamžiků.

„Jsem velice rád, že rodiče dětí mají zájem nejen o tuto slavnostní událost, ale především o založení rodiny a následné bydlení v Krupce. To je pro nás velkým závazkem, abychom ve městě vyvíjeli nemalé úsilí pro spokojený život našich občanů,” řekl po slavnostním přivítání nových občánků starosta Krupky Zdeněk Matouš.

Výročí diamantové svatby v okruhu svých nejbližších společně oslavili manželé Schönpflugovi ze Soběchleb. Slavnostně si tak připomněli své rozhodnutí, které učinili ve svém mládí.

Starosta Krupky Zdeněk Matouš, který jubilantům blahopřál k významnému životnímu výročí za celé vedení města, řekl: „Cesta vašeho společného života, kterou si dnes připomínáme, je pro nás mladší vzorem, že všechny životní těžkosti lze společnými silami překonat a radovat se z drobností, které každý den přináší. Přeji vám mnoho zdraví, lásky a štěstí do dalších společných let.”

Antonín Schönpflug se narodil v Loučné u Litvínova, ale skoro celé dětství prožil v Soběchlebech. Pracoval jako horník či truhlář. Svůj volný čas věnoval fotbalu a byl řadu let předsedou fotbalového klubu v Soběchlebech.

Věra Schönpflugová se narodila v Soběchlebech, které jsou dnes součástí Krupky. Od roku 1957 až do důchodu v roce 1993 učila na ZŠ na 1. stupni v Unčíně.  Až do roku 2003 pomáhala podle svých možností na místních školách v Krupce. Řadu let pracovala na Městském úřadě v Krupce v zastupitelstvu města, v Soběchlebech a po sloučení s Krupkou pracovala ve Sboru pro občanské záležitosti, oddávala novomanžele a vítala malé občánky. Po celá léta vedla a stále vede knihovnu v Soběchlebech.

Krupka patří mezi města regionu, kde vítání občánků a další významné okamžiky jednotlivců i skupin považují za důležitou událost v životě obyvatel města. Všichni rodiče a občané, kteří mají zájem o slavnostní akt vítání občánků či realizaci jiné životní události, se mohou s důvěrou obrátit na městský úřad, kde jim pracovníci organizačního odboru a vnitřních věcí ochotně poskytnou potřebné informace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám