Hlavní obsah

V Kroměříži se konal 12. ročník přehlídky Den tance

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z divácky nejoblíbenějších akcí na Velkém náměstí v Kroměříži bývá tradiční přehlídka Den tance. Letošní 12. ročník se konal v sobotu a představil více než třicet tanečních souborů z Kroměříže a okolí.

Foto: Robert Rohál

Skupina M dance crew KM během svého vystoupení na Dni tance 2016.

Článek

Čtyřhodinovou přehlídku, kterou už léta připravuje Dům kultury v Kroměříži, moderoval muž několika profesí - taneční mistr Marek Dvorník, oblíbený lektor společenského tance a společenské výchovy. V rámci non stop programu, který začal v 9.00 a skončil ve 13.00, se představily desítky malých i dospělých tanečníků z řad kroměřížských i okolních tanečních klubů, škol, volnočasových a sociálních zařízení.

Diváci tak měli opět možnost zhlédnout standardní, latinskoamerické i orientální tance, ale také mažoretky nebo ukázky disco, break dance, hip hop či street dance.

Vedle souborů jako TK Gradace, KST Swing, Dance Power, Mini Lexi a mnoha dalších se představil také kroměřížský taneční soubor M dance crew KM, který se zaměřil na street dance a vedle exhibičních vystoupení sklízí úspěchy na soutěžích a festivalech. Jenom letos už stačil získat několik zlatých, stříbrných a bronzových medailí.

M dance crew KM působí na amatérské scéně sedmým rokem a vedle řady ocenění má na svém kontě také několik videoklipů, které režíroval Vladislav Františ. Skupina pod vedením Marka Meluzína vystoupila také v roli předskokana na několika koncertech (David Deyl, skupina Echt!).

Účast na Dni tance ale nebyl posledním vystoupením letošní úspěšné sezóny. Ještě před prázdninami - 17. června - čeká skupinu M dance crew KM jedno exhibiční vystoupení v Brně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám