Hlavní obsah

V Kovárně VIVA zahájili tradiční kolektivní hubnutí spojené s charitou

• Aktualizováno
Novinky, Kateřina Martykánová

Oblíbenou akcí firma motivuje zaměstnance k redukci tělesné hmotnosti tím, že za každý zhubnutý kilogram věnuje 100 korun dětem v Praktické škole a dětském domově na Lazech ve Zlíně. Za dobu trvání projektu už takto přispěli na dobrou věc téměř padesáti tisíci korunami.

Článek

Koncem ledna odstartoval v Kovárně VIVA už šestý ročník výzvy „Kilo za kilo“, jejímž cílem je zhubnout přebytečné „vánoční“ kilogramy. Letos se do něj zapojilo rekordních 39 účastníků. Pevnou vůli a vytrvalost v hubnutí kromě přátelského soupeření s kolegy a dobrého pocitu z lepší postavy posiluje také charitativní rozměr akce.

„Čím více kilogramů půjde do konce dubna dolů, tím více stokorun poputuje dětem z domova na Lazech. Tedy přesně podle rovnice obsažené v názvu projektu „Kilo za kilo“,“ uvádí Zbyněk Rozsypal, jeden z iniciátorů akce.

Novinkou pro tento rok je odborná podpora ze strany výživové poradkyně Kateřiny Kotíkové. Ta v rámci úvodní přednášky poradila, jak upravit stravovací návyky a co jíst pro efektivní hubnutí.

„Ráno je povoleno téměř vše, ale večerní pivo si tím pádem musíte dát na snídani,“ vtipkovala Kateřina Kotíková, která kromě vstupního převážení provedla také analýzu svalové hmoty, tělesného i viscerálního tuku a vypočetla účastníkům jejich body mass index (BMI) a metabolický věk.

Soutěž skončí ke 30. dubnu, poté bude vyhlášen nejen celkový finanční výtěžek a vítěz, který zhubl nejvíce, ale také ti nejlepší v redukci nebezpečného viscerálního tuku, ve snížení hodnoty BMI nebo metabolického věku.

„Průměrná váha přihlášených se pohybuje lehce přes 83 kilo a jejich metabolický věk je 41,6 let. Uvidíme, o kolik se jim podaří snažením během tří měsíců nejen zhubnout, ale také omládnout,“ dodala výživová poradkyně.  

Zaměstnanci Kovárny VIVA společně ve výzvě „Kilo za kilo“ hubnou už od roku 2014. Motivující spojení s charitou pak za dobu trvání projektu vyneslo téměř 50 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám