Hlavní obsah

V Koryčanech hořel autoservis, popáleného majitele transportoval vrtulník do nemocnice

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu předběžně odhadnutou na půl milionu korun způsobil ve čtvrtek 11. dubna odpoledne požár autoservisu v Koryčanech na Kroměřížsku. Příčina vzniku požáru je stále v šetření.

Foto: HZS Zlínského kraje

Ilustrační foto.

Článek

„Majitele servisu, který utrpěl četné popáleniny a navíc se nadýchal i horkých zplodin hoření, transportoval vrtulník do brněnské nemocnice,“ informoval Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Oznámení o požáru autoservisu obdrželi krajští hasiči dnes v 12:56 hodin. Oznamovatel sdělil, že z oken už šlehají plameny. Operační důstojník okamžitě vyslal do Koryčan profesionální hasiče z Morkovic-Slížan a jednotky dobrovolných hasičů z Koryčan a Střílek.

Po příjezdu k události hasiči zjistili, že hoří v autoservisu v blízkosti čerpací stanice pohonných hmot. K uhašení požáru nasadili dva útočné vodní proudy.

„Majitel autodílny jim řekl, že uvnitř je svařovací acetylénová souprava. Hasiči ji proto začali ochlazovat proudem vody. Naštěstí svařovací souprava nebyla v blízkosti hořícího automobilu, a proto ji mohli vynést z objektu,“ sdělil mluvčí hasičů.

Vzhledem k tomu, že vlastník servisu utrpěl popáleniny a při hašení se nadýchal i horkých zplodin hoření, vyžádal si ošetřující lékař přílet vrtulníku Letecké záchranné služby, který zraněného muže transportoval do nemocnice v Brně.

„Ještě před odletem do nemocnice majitel dílny sdělil vyšetřovateli hasičů, že chtěl opravovat svůj osobní automobil. Po nějaké době po nastartování vozu zjistil v prostoru u výfuku plameny. Vznikající požár se snažil uhasit hasicími přístroji. Přitom se popálil a nadýchal zplodin hoření,“ řekl Roman Žemlička.

Kromě automobilu majitele servisu zničil požár další dvě osobní vozidla, vjezdová vrata do autoservisu a podhled uvnitř dílny.

„Včasným zásahem nedošlo k ohrožení čerpací stanice pohonných hmot. Hasiči uchránili další hodnoty v předběžné výši tří milionů korun,“ dodal mluvčí krajských hasičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám