Hlavní obsah

V klatovské Masarykově škole si připomněli 170 let od narození Tomáše Garrigua Masaryka

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ke 170. výročí narození T. G. Masaryka uspořádali v Masarykově základní škole v Klatovech vzpomínkovou akci. Dorazil na ni dokonce i sám oslavenec v podání jednoho z učitelů zdejší školy.

Foto: ilustrační foto z archivu Mgr. Lukáše Kopeckého

Vzpomínka 170. narození T. G. Masaryka v Masarykově ZŠ v Klatovech, na snímku zleva hovoří starosta Klatov Mgr. Rudolf Salvetr

Článek

V sobotu 7. března uplynulo 170 let od narození prvního prezidenta Československé republiky. Klatované si toto výročí připomněli ve čtvrtek 5. března v 11.00 hodin slavnostním pietním aktem na Masarykově základní škole v Klatovech, kde si vyslechli nejen zajímavé povídání Mgr. Lukáše Kopeckého a starosty Klatov Mgr. Rudolfa Salvetra, ale i oblíbené písně T. G. Masaryka z úst početného pěveckého sboru Sněženky a machři z Masarykovy ZŠ.

„Každoročně si připomínáme výročí našeho prvního prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka, protože naše škola se hrdě hlásí ke jménu tohoto úžasného českého státníka. Chceme si připomínat naše dějiny a zároveň to, jaký měl Masaryk vztah ke Klatovům.

Samozřejmě to děláme i s ohledem na to, že naši osmáci a deváťáci se v této době v dějepise s Masarykem intenzivně setkávají. Přáli bychom si, aby žáci byli hrdými nositeli toho, že jsou absolventy Masarykovy základní školy v Klatovech," uvedl pořádající učitel a historik Mgr. Lukáš Kopecký.

Velké poděkování za účast na vzpomínkové akci patří též skautům ze střediska Královák v Klatovech.

Reklama

Výběr článků

Načítám