Hlavní obsah

V Kladně-Švermově byla po dvou letech uvedena do provozu opravená Velvarská ulice

Novinky, Jiří Kubík

Hejtman Středočeského kraje Miloš Petera se ve čtvrtek 3. července zúčastnil slavnostního otevření opravené Velvarské ulice v městské části Švermov v Kladně. První motoristé se po novém povrchu silnice, jejíž oprava byla zahájena 2. července 2012, svezli letos 30. června.

Foto: Jiří Kubík

Hejtman Středočeského kraje Miloš Petera, jeho náměstek Zdeněk Syblík, primátor Kladna Dan Jiránek a Václav Chytil při otevření Velvarské v Kladně.

Článek

„Jsem moc rád, že se nám rekonstrukci ulice povedlo dokončit. Oprava 1,6 kilometru nás stála zhruba 16,3 miliónu korun. Na projekt jsme získali dotaci ve výši 85 procent z Regionálního operačního programu (ROP) Střední Čechy,“ řekl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Hejtman slavnostně přestřihl pásku nově zrekonstruované silnice a spolu s ním i náměstek středočeského hejtmana pro oblast sociální péče Zdeněk Syblík, primátor Kladna Dan Jiránek a ředitel Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy Václav Chytil.  

„V průběhu stavby jsme museli vyřešit celou řadu problémů. Mimo jiné opravu zdrželo výběrové řízení na zhotovitele dodatečných a sanačních prací, které jsme museli udělat, abychom dodrželi pravidla stanovená pro čerpání evropské dotace. Omlouvám se všem, které stavba omezila. Odměnou je nyní nová a bezpečná silnice,“ doplnil hejtman Miloš Petera.  

Rekonstruovaný úsek v ulici Velvarská, po které vede krajská silnice č. III/2388, vede od křižovatky s ulicí 28. října. Výstavba nové asfaltové komunikace v ulici Velvarská navazuje na rekonstrukce kanalizace. Vzhledem k očekávanému zvýšení intenzity dopravy došlo k zesílení stávající konstrukce silnice.  

„Jedním z hlavních cílů dokončené rekonstrukce je i zvýšení bezpečnosti chodců, zejména v místě základní a mateřské školy. Vozidla zde dříve parkovala při okraji komunikace, často v rozhledových polích křižovatek. Problémy s parkováním ve Velvarské jsme vyřešili vytvořením parkovacích pruhů pro podélné stání při okraji vozovky,“ vysvětlil náměstek středočeského hejtmana a člen kladenského zastupitelstva Zdeněk Syblík.  

Realizací projektu se dosáhne nové technické kvality komunikace a sníží se náklady na údržbu v dalším období. Zlepšením technického stavu se zvýší bezpečnost provozu a kvalita jízdy.

Středočeský hejtman Miloš Petera, který se dlouhodobě věnuje problematice dopravy v kraji, na závěr připomněl, že oprava Velvarské ulice je jednou z posledních, která je spolufinancována z peněz od Evropské unie. „Nové výzvy na opravy krajských silnic již ROP Střední Čechy vypisovat nebude. Nová pravidla, podle kterých bude EU regionům přispívat na opravy komunikací, v současné době ještě nejsou známa,“ doplnil hejtman Miloš Petera.

Reklama

Výběr článků

Načítám