Hlavní obsah

V Karviné vyroste multifunkční nákupní centrum s podzemním parkováním

Novinky, Milan Haluška

Obyvatelé Karviné budou mít na nakupování k dispozici další obchodní jednotky. Společnost HB Rehavis zde totiž v druhé polovině letošního roku počítá s výstavbou nového multifunkčního nákupního centra Aupark.

Foto: Helika, a.s.

Vizualizace Auparku Karviná

Článek

Celé nákupní středisko vyroste na parkovišti vedle obchodního domu Prior v Karviné-Fryštátě, podél silnice 17. listopadu. Nová parkoviště by měla být řešena podzemně a svou kapacitou vystačí pro zhruba 200 vozidel. Aupark nabídne nákupní galerii, restaurace, kavárny a zábavní centrum.

"Tento unikátní projekt by mohl v budoucnu nejenom výrazně ovlivnit

celkovou image Karviné, ale také oživit návštěvnost centra města. Ta se na konci 90. let značně snížila s příchodem velkých hypermarketů. Chceme účelně zastavět centrum města a vrátit sem tak život," uvedl primátor Tomáš Hanzel s tím, že projekt skupiny HB Reavis Group tuto podmínku beze zbytku splňuje a navíc svým urbanistickým pojetím zohledňuje blízkou památkovou zónu.

Výstavba Auparku je momentálně ve fázi územního řízení. Po dokončení administrativní přípravy celého projektu by stavební práce mohly začít

ve druhé polovině letošního roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám